Tasarım: LAND Arquitectos

Bu çalışma doğal bir ortamda, doğallığı içerisine alan ve nesnenin mimari tasarım ile birlikte kurgulanmasının modellenmesi olarak düşünülmüştür.

Bu proje, merkezi bir alanda teraslanmış bir bölgede katmanlı bir arazi yapısı içinde merdiven ve teraslı bir kademenlenmeyle, kademeleri bahçe gibi kullanma esasıyla tasarlanmıştır. Terasların kıvrımları başından itibaren arazinin sonuna kadar devam eder üzerinde peyzaj oluşturulur.


Proje kapsamında iki ana alan arasında içerik unutulmadan şeffaf bir çözüm yeğlenmiştir. Işık çalışması projenin çevre neredeyse yarısı boyunca tepe ve sırlı deri yoluyla, günün geçişini bulmak için iç ve dış arasındaki geçirgen boşluk amaçlamaktadır.



Yapı düzeninde ve kabuğunda ayna yansımaları ile içeriye manzara çekilirken beyaz iç renk ve mobilya seçimiyle proje, çevredeki bitki örtüsünden gölgelenmeler sağlar. Yapı ve yeşil doku arasında bir yaşam alanı meydana getirilir. Oluşturulan tepe ve düzlükler mekan algısını arttıracak bir özellik gösterir.

Sürdürülebilir stratejilerin uygulaması
Kendi iç sıcaklığını yükseltmek için kuzeye bakan sauna tasarlanmıştır. Bahçe türlerin toplanması ve bu amaçla kapari, lavanta, biberiye ve sürünen-sarıcı otlar ile çiftlik için gıda türlerinin yetiştirilebileceği bir alan olarak tasarlanmıştır.

Böylece, peyzaj daha fazla işlevin yerine getirilmesindeki bir manzara yani sadece diğer şeyleri uyumlulaştıran dolgu malzemesinden kendisi için de var “aktif manzara” ya dönüştürülmüştür.


Mimarlar: LAND Arquitectos
Yer: Las Condes , Santiago, Şili
Tasarım Ekibi: Cristobal Valenzuela Haeussler, Angela DeLorenzo Arancivia
Proje Yılı: 2010
Fotoğraflar: Sergio Pirrone
Proje Alanı: 166 m²
İşbirlikçiler: Juan Carlos Muñoz, Gonzalo Arteche
Mühendislik: Cargaz
İnşaat: Cubica 3

Çeviri : Mimdap
Kaynak : archdaily.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir