Bir Şaraphane: Winery Nals Margreid - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Bir Şaraphane: Winery Nals Margreid
Share 24 Temmuz 2012

Tasarım: Markus Scherer

Nals şarap ve meyve sahnesi “Sirmianer” tepesinin alt kısmında adeta tepenin altında gömülü gibi yer alır. Dağa sırtını veren porfir duvarlar karanlık kızıl kahve rengi şarap; güzel manzara ile güçlü bir kontrast yaratarak üzüm bağları arazi düzenlemesi formunu bütünlerler.

Yıllar boyunca gelişen şaraphane fikri rasgele bir desen konsepti ile bina formuna dönüştü. Sade fonksiyonel ve mimari tavrını oluşturmuş sakin bir yapıya doğru yol alındı.

Fonksiyonların yeni düzenlemesi sonucunda şarap kulesi, büyük bir yeni yeraltı mahzeni yanı sıra yeni bir varil depolama bodrumu ile üzüm teslimat ve üzümlerin yıkanma yerlerinin topluca yapılabilmesine olanak veren bir programda uzlaşıldı.Sonuçta bu faaliyetler bir saçak altında birleştirildi.
Şaraphanenin iki tarafından orta kesimlerine ve mahzen ile şarap yapma kulelerine ziyaretçilerin de alındığı bölümler olarak değerlendirilmiştir.

Bu önemli üzüm bölgesinde yeni bir ana bina porfir taşlardan oluşturulmuş; kıyısında mezarlık ve yanı sıra Sirmianer Tepesinin uçurumunda yine porfir taş renginde özel bir birimi; kahverengi kırmızı renkli yalıtım betonuyla tümüyle özel olarak inşa edilmiştir. Yapıya derinlik veren önemli saçağın alt tarafındaki düzenleme statik bir güç alışverişini temsil edercesine origami gibi hazırlanmıştır.

Yapının karakterini tarif edecek olursak:Bağımsız, dürüst ve otantik diyebiliriz. Yeni malzemelerin tümü doğaldır ve bu yüzden genel ölçüsü doğayla uyum içinde bir bina olarak doğaya karıştmak ve böylece üretilen ürünün; yani şarabın temel ideolojisi ile bağlam kuran bir anlayışla tasarlanmıştır.
Yer: Nals, Bozen, İtalya
Mimar : Markus Scherer , Meran
Müşteri : Kellerei Nals-Margreid
Konstrüksiyon hacmi : Yerden 4.100 m³ ve toprak altında 10.200 m³
İnşaat superviso r: Markus Scherer, Meran, Büro Weiss, Bozen
İşbirlikçi: Heike Kirnbauer
Yapı mühendisliği : Büro Weiss, Bozen
Güvenlik koordinatörü : Büro Weiss, Bozen
Elektrik ve yerli mühendisliği : Energytech
Bitirme : 06,2011
Fotoğraf: Bruno Klomfar

Kaynak: Arthitectural.com
Çeviri: Mimdap

2 Yorum
  1. Tam bir mimarlık yorumu ve gerçek bir tasarım. Uydurulmuş aceleye getirilmiş birşey olmadığı çok belli. Tebrikler.

    necmi yazgan | 30 Temmuz 2012

  2. Mimari gibi mimari. Yalınlığı iyi düşünülmüş olmasından.

    Saniye Şen | 2 Ağustos 2012


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org