Ofis Solvas - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Ofis Solvas
Share 21 Haziran 2012

Ofis Solvas

Tasarım: GRAUX & Baeyens Architecten

Ofis Solvas kilise ile bitişik hemen onun alanında, Belçika Zomergem, merkezinde yeni inşa edilen bir ofis binasıdır. Bu özel çerçevede tasarım sorunu tamamen farklı bir tipoloji yaratarak, üç katlı binanın (iki ofis katları ve daireler için bir kat düzlemi ile) çevresiyle bütünleşmesi olmuştur. Sol taraftaki bina düz bir çatı ile yüksek bir bölüme doğru iki katlı kırma çatılı binaya yaslanır.

İlk iki ofis katı yatay olarak birbiri üzerinden kaydırılmıştır. Sağ tarafta ise temel seviyesinde otoparka bir geçiş oluşturulur ve soldaki komşuya yönelik bir boşluk mesafesi sağlanır. Bu veranda da aynı zamanda binanın derinliklerine gün ışığı getirmeye yardımcı olur. Üst katın sağ tarafındaki binanın gabarisini sığdırmak için sokaktan bir miktar geriye kayarak yerleşilmiştir. Bu şekilde iki komşu dairelerin kiliseye bakan cephesinde önemli bir teras oluşturulmuştur.

Alt kattaki çalışma birimleri çift cidarlı cam kaplı arka avluyla ilişkilendirilmiştir. Üstteki kare panoramik görüntü giriş holünü vurgulamaktadır. Her iki kat ofislerinde cephe beton panel ve ahşap çıtalardan bir ritm oluşturacak şekilde teşkil edilmiştir. Bu lameller gün ışığından ödün vermeden bir gizlilik filtresi oluştururken yapıda güneş kontrolünü de sağlar. Ayrıca caddeye bakan veranda için görsel açık alan özel bir konfor ve işlev meydana getirir.

Taban ve tavan beton plakalar arasında bir görsel anlamda açık plan beyaz masa ve çelik kolonlar ve siyah sütunlar bir ızgara arasındaki ahşap hacimler şeklinde oluşturulmuştur. Asma tavanlar beyaz tutulmuş, farklı bölgeleri belirginleştiren kirişler ve renkler kullanılmış ve cam duvarlarda gerekli bölümlerde aydınlatma ve havalandırma imkânı sunan nişler düşünülmüştür.

Çelik kolonlar özellikle standart profillerin oluşturulmuş, yassı çelik iki yan plaka ile güçlendirilmiştir. Bu şekilde, kolon daha büyük kapasiteye sahip olurken onun inceliği ve zarifliği korunarak belirli bir narinlik gözetilmiştir.

Giriş holü olarak filtrelenmiş ışık siyah çelik konstrüksiyon ve bir cam zemin ile geniş bir açık merdiven yoluyla konukları kabul edecek biçimde çözülmüştür..
Tasarım: GRAUX & Baeyens architecten
Yer: Zomergem , Belçika
Proje Alanı: 1.200 m²
Proje Yılı: 2012
Fotoğraflar: Luc Roymans

Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap

6 Yorum
  1. ne kadar sade bir tasarım ile bütün ihtiyaç çözülmüş

    DENİZ ARKAN | 22 Haziran 2012

  2. Yanındaki tarihi kilise yapısını çok iyi bir biçimde vistasına almış oldukça başarılı bir çağdaş yapı tasarımı.

    nedim günertem | 23 Haziran 2012

  3. çevreyi düşünerek çevre ile bütünleşmesi, sadeliği ile kusursuz olmuş.

    çiğdem ürker | 25 Haziran 2012

  4. Az yoğunluklu alan kullanımı ile özgün çalışmalar olgun mimarların elinde gerçekten hoş yapılara dönüşüyor.

    Atilla Güven | 26 Haziran 2012

  5. Çevreci bir yaklaşımı seziyorum. Ahşap kullanımı, şefaflığın yayılması gibi öneriler çok iyi.

    CUMHUR | 28 Haziran 2012

  6. Attn,
    I work for an investor that requires a high profile projects.
    We can partner with you in sourcing good projects owners like refinery, mining industry, heavy steel projects or manufacturing sector etc., that are in need of funding and can work with us in investment of amount up to $500m USD to $1Billion USD.
    You will be settled with a percentage that will be mutually agreed by us. It is important to remind you that there will be no fees or upfront payment whatsoever from investors that will work with us until funds are confirmed in their account.
    If you can then kindly make available the investors’ executive summary plus project type and amount needed for project /investment to enable me provide you details and procedures.
    I look forward to your cooperation.

    David Richardson | 28 Mayıs 2018


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org