HAYVANAT BAHÇESİNE YENİ GİRİŞ… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
HAYVANAT BAHÇESİNE YENİ GİRİŞ…
Share 17 Ağustos 2022

Tasarım: Team 730

Mexico City’deki Chapultepec Hayvanat Bahçesi’ne çelik giriş pavyonları ekledi

Editör: James Brillon

Meksikalı mimarlık stüdyosu Team 730, Mexico City’deki Chapultepec Hayvanat Bahçesi’nde yeni sergi alanları sunan ve mevcut bir karşılama binasını yenileyen bir pavyonu tamamladı.

Proje, hayvanat bahçesi girişinin sırasıyla kuzey ve güney tarafında inşa edilen iki yapıyı içeriyordu – taş yapının bir uzantısı ve yeni bir yüzer köşk.

Ekip 730’un müdahalesi, Mexico City’nin en büyük parkı olan Chapultepec ormanının kamusal alanlarını canlandırmak için Mexico City yerel hükümetinin daha geniş bir çabasının bir parçası

 

 

Team 730, Mexico City’deki bir hayvanat bahçesinin girişini modernize etti

 

 

 

Team 730, “12 km uzunluğundaki 800 hektarlık şehir parkı, ülkenin başkentinin en büyük ve daha önemli kamusal alanını temsil ediyor” dedi.

 

 

 

Hayvanat bahçesine ulaştıktan sonra konuk deneyimini güncellemek için Team 730, girişte mevcut bir taş binanın üstüne ve çevresine bir uzantı inşa etti.

 

 

 

Zemin kat ve yeni eklenen katın iç mekanları açık olup, sergi veya etkinlikler için kullanılabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Müdahale, mevcut bir taş binanın üstüne ve etrafına inşa edilen yeni yapıları içeriyor.

 

 

 

 

Bir meydanın karşısında, mimarların modüler, ızgara benzeri bir düzen ile tasarladığı cam ve çelik bir yapı olan yüzer pavyonda bulunan yeni ziyaretçi merkezi var.

 

 

 

Team 730, “56 modül, yürüyüş yolları, koridorlar, merdivenler, rampalar, açık bir amfi tiyatro, çok amaçlı bir alan, bir ön büro ve resepsiyon alanı, tuvaletler, makine odası ve diğerlerini barındıracak şekilde gruplandırılmıştır.”

 

 

 

Tesisatlara yer açmak için iç mekanlar açık bırakıldı

 

 

 

1500 metrekarelik pavyon, genel halk için ek kapasite sunmanın yanı sıra sınıfları veya okul gruplarını barındırabilir.

 

 

Bu yapı, inşa edildiği zemini bozmamak için çelik direkler üzerine 90 cm yükseltildi. Çıtalı saçaklar binanın çevresinde geniş bir alanı kaplayarak dışarıda bekleyen gruplara gölgelik sağlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Yüzen pavyon, birincil programdan uzanan gölge yapılarına sahiptir.

 

 

 

 

Team 730, her iki yapı için de sarı boyalı çelik kullandı. Bu seçim, kerpiçten yapılmış ve benzer bir renge boyanmış mevcut bir giriş binasına saygı duruşu niteliğindedir.

 

 

 

Team 730, “Hem yüzen pavyon hem de genişleme, ikisi arasında bulunan bir miras binasından alınan bir renk olan sarı çelik bir yapının ruhunu paylaşıyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yüzen pavyon yerden inşa edildi

 

 

 

Mimarlık stüdyosu, “Işık ve gölge, alanı ifade etmek, geometriyi sarmak ve dışını iç mekanla bağlamak için malzeme bileşenleri olarak hareket ediyor” diye ekledi.

 

 

 

Mekanların iç mekanları, ziyaretçilerin yoğun kullanımına dayanacak şekilde seçilen basit, dayanıklı yüzeylerle tasarlandı. Yapıların her ikisinde de iç mekan elemanlarını çevrelemek için belirli sütunlar arasında cam kullanılmıştır.

 

 

 

Parkın içinde 1920’lere dayanan ve nesli tükenmekte olan türleri korumada dünyanın en başarılı hayvanat bahçelerinden biri olarak bilinen Alfonso L. Herrera Hayvanat Bahçesi bulunmaktadır.

 

 

 

1980’lerde hayvanat bahçesi, Çin dışında esaret altında dev pandaları başarıyla besleyen dünyanın ilk kurumu oldu.

 

 

 

 

 

 

 

Yüzen pavyonun iç kısmı basit, dayanıklı bir kaplamaya sahiptir.

 

 

 

 

Team 730, José Muñoz Villers ve Carlos Marín tarafından yönetiliyor ve Mexico City’de bulunuyor.

 

 

 

Dubai 2020 fuarı için MMBB Arquitetos, Ben-Avid ve JPG.ARQ, Brezilya’yı temsil etmek için ziyaretçilerin lastik çizmelerle geçtiği cam ve çelikten bir pavyon inşa etti. Londra’daki stüdyo Bell Phillips, Elephant & Castle’daki bir parkta ahşap bir pavyon tamamladı.

 

 

 

Fotoğraf Oscar Hernández’e ait.

 

 

 

Proje kredileri:

 

Mimari: TEAM730 Taller de Estudios ve Analisis Metropolitanos

 

Tasarım ekibi: José Muñoz Villers, Carlos Marín, Daniela Sánchez Pérez, Mariana Estrada González, Ricardo Ruíz González, Joanna González Reyes, Mariano González Silva

 

İnşaat mühendisi: Ingenieros Civiles Nova

 

MEP: NLZ Instala

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org