Soul Kutusu Restoran / Bar - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Soul Kutusu Restoran / Bar
Share 1 Şubat 2012

Tasarım: a01 mimarlar
Vilbus,Litvanya
Architect: a01 Architects
Location: Vilnius, Lithuania
Project year: 2011
Photographs : a01 Architects

Soul Kutusu restoran / bar, aynı adı taşıyan, Vilnius şehri ana caddesi üzerinde yer almaktadır. Bar ‘iç tasarım konsepti kolaylığa dayalı iki ayrı alanda, restoran / bar ve dans pisti olarak tasarlanmıştır.

Soul Box ana ekseni, raflar, tırabzan veya lambalarla kolayca dönüştürülen kare kontrplak yapı elemanlarıyla sarılmış 8 metre uzunluğunda bar tezgahından oluşur. Yapı elemanları çok yönlülükle, bar ortamını oluşturmaya yardımcı olur. Bina içi, eşleşen eski bina ile yapı ve diğer unsurlar arasında bir uyuma gidilmiş, Soulbox, biraz belki de bir binanın çok uzun bir geçmiş dönemine ait mimari mirasın ortaya çıkarılmasına yol açmıştır.

Görünüş önemlidir, içinde ne olduğunu bize biraz da o şeyin ambalajı bize hatırlatır. SoulBox içinde onlarca veya yüzlerce hatta iç önemle küçük ayrıntılar vardır. Herkes gece veya gündüz olsun bu barın müşterisi olup ziyaret edebilirler. SoulBox impressed.SoulBox günün yıl ve zaman değişik ruh hallerine göre alanda değişiklikler yapmaya imkanlı bir ortamdır.

Bar-restaurant farklı ihtiyaçları tatmin edecek şekilde mutfağı sabaha kadar açık kalır ve gün boyunca yemek verilir. Havanın kararmasıyla gece yeni bir müzik teması bara hakim olur. SoulBox restaurant-barda DJ’ler ve müzisyenler eşliğinde sabaha kadar dans edebilirsiniz.

Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. değişik bir bar dizaynı. basit fakat fonksiyonel. çok değişik durumlara hizmet verip sadece gece yarıları çalışacak bir mekan olmasından kurtarılmış.

    melike önal | 2 Şubat 2012


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org