Frank Gehry'nin bükümlü Luma Arles kulesi Fransa'da tamamlanacak - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Frank Gehry’nin bükümlü Luma Arles kulesi Fransa’da tamamlanacak
Share 27 Mayıs 2020

Editör: Lizzie Crook

Pullu alüminyum kaplama ve çıkıntılı cam kutular, Frank Gehry’nin Fransa’nın güneyinde tamamlanmak üzere olan Luma Arles kulesinin etrafına sarılmıştır.

Atelier Vincent Hecht’in yeni fotoğraflarında ortaya çıkan Arles kentindeki büküm kulesi, ilkbaharda açılmasından önce 56 metre yüksekliğe ulaştı.

 

 

 

 

 

Yapı, Gehry tarafından 2014 yılında inşaatına başlayan İsviçreli koleksiyoncu Maja Hoffmann tarafından kurulan bir sanat merkezi olan Luma Arles’ın merkezi olarak tasarlandı.

 

Proje, bir zamanlar 1986’da boş bırakılan SNCF’ye ait terk edilmiş bir demiryolu avlusunu dönüştürdü.

 

 

 

 

Atelier Vincent Hecht’in fotoğrafları, beton ve çelik çerçevesinin etrafında düzensiz olarak düzenlenmiş 11.000 alüminyum panel ile biten Luma Arles kulesinin ayırt edici cephesini ortaya koyuyor.

 

Mimarlık eleştirmeni Frank Miller tarafından “paslanmaz çelik bir kasırga” olarak tanımlanan kaplama, Gehry tarafından bilindiği şehrin etrafındaki sarp kireçtaşı kayalıklarını andırmak  için tasarlandı.

 

 

 

 

Fotoğraflar ayrıca binanın tamamlanmaya yaklaşan cam ve taş tabanını ortaya koyuyor.

 

Bu silindirik taban, UNESCO Dünya Mirası sitesini tasarlayan takipçilerin bir parçası olan Arles’deki Roma amfitiyatrosuna atıfta bulunuyor.

 

 

 

 

Tamamlandığında, Gehry’nin kulesinde sanatçı stüdyoları, atölyeler, seminer odaları ve araştırma tesisleri yer alacak.

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org