Nevzat Sayın Söyleşisi: Mimarlık Konuşuluyor… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Nevzat Sayın Söyleşisi: Mimarlık Konuşuluyor…
Share 21 Kasım 2011

Nevzat Sayın Söyleşisi: Mimarlık Konuşuluyor…

Mimarlık, inşa yöntemi, mimar – iç mimar arasındaki fark, Toki, sekülarizm ve mimari, devrim, cami mimarisi, yabancı mimarların ülkemizdeki işleri, mimarlık eğitimi, mimarlık ve solun ilişkisi gibi çok çeşitli konuların bahsedildiği bir sohbet programı oldu.

Nevzat Sayın, Cüneyt Özdemir’in CNN Türk’te yayınlanan Soru-Yorum isimli programının konuğu oldu.

Program meslekten olmayanlar tarafından bile çok izlenildi. Nevzat Sayın’ın spontan bir şekilde kesintisiz olarak sorulara sakince cevap vermesi, Cüneyt Özdemir’in programa çok iyi hazırlanmış olması, cevapları destekleyen görseller ve çekimler de programı izlenirliğini arttırdı.

Özellikle toplumda mimarinin talep edilmesi, “mimar kime denir” e cevap aranması, “mimar ne iş yapar”… gibi meslekten olanların bildiği ancak geniş kesimler tarafından yeterince bilinemeyen konulara Sayın’ın verdiği ustalıklı cevapları bu programda bulabilmek mümkün.

Mimarca cevaplar
Yine Nevzat Sayın tarafından mimar-iç mimar-şehir plancısı farkına dair sorulara (tasarımın ölçek farklılığına) değinen yaklaşımı gibi aslında mesleki alanı birleştirerek topluma aktaran özel-özenli bir yaklaşım da ders verici nitelikteydi.

Mimari örgütlenme temsilcilerini TV lerde kamusal bir problem, imar-kent davaları, deprem sorunsalı… gibi konularda görmeye alışmış, bilinen argümanları yineleyen ve sanki bundan başka şeylere eğilinmezmiş zanneden geniş kesimlere; mimarlığın kendi mecrasında kendine dair de sorunlar ve konular olduğunu, mimarların bir bakış açıları ve dilleri bulunduğunu söyleşinin göstermiş olduğunu düşünüyoruz.

Programı aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:
http://video.cnnturk.com/2011/programlar/11/18/mimar-nevzat-sayin-soru-yorumda-cuneyt-ozdemirin-konuguydu

Hazırlayan : Mimdap
Kaynak : CNN TÜRK

6 Yorum
  1. İzledim söyleşiyi. Mimarlık söylemi doğru tutturulmuş bir söyleşi. Birikimli ve serin bir duruşla soruları cevaplayan Nevzat beye mesleği CNN izleyicilerine çok güzel tanıtmasından dolayı teşekkürler.

    Melek Genli | 21 Kasım 2011

  2. Nevzat beyin açık sözlü ve gerçekçi söyleşisi bir mimarın kapasitesi olduğu zaman neleri düşünebildiğinin kanıtı. Sayın’ın başarılarının devamını dilerim.
    Saygılarımla

    necmi yazgan | 22 Kasım 2011

  3. Mimarlığın konuşulmasına açız esasında. Hayatın bütün görevlerini yüklenmiş ülkenin bütün sorunlarını çözmeye çalışan fakat gerçekte hiçbirinde başarılı olamayan mimar portresi yanında işiyle başarılı olmuş, herşeyi çözme iddası taşımadan ancak doğru, mantıklı, samimi yaklaşımlarla da olunabiliyormuşun söyleşisi için Cüneyt ÖZdemir’e ve bize bu imkanı veren Nevzat Sayın’a teşekkürler.

    Demet Gümüşdağ | 22 Kasım 2011

  4. Gayet kaliteli bir söyleşi ya da sohpet gerçekleşmiş. Mimar denen kişinin nasıl bir yapıda ve genişlikte olduğu gayet iyi hissettirilmiş.

    Osman Çoban | 25 Kasım 2011

  5. Bu programın ardından birkaç gün sonra başka mimarlık konuşuluyor programı Okan Bayülgen tarafından yapıldı. İstanbul şubeden Deniz İncedayı vardı. Kimsenin ne söylediğinin anlaşılmadığı, Deniz hanımında çok etkisiz olduğu, belli bir jargonu tekrarlayıp mimarlıkla ilgisinin zayıf olduğu berbat bir söyleşiydi.
    Nevzat Sayın’ın söyleşisi bu bakımdan oldıkça klas doğrusu.

    Neriman Gül | 26 Kasım 2011

  6. Keşke mimarlık böyle, bu düzeyde konuşulabilse. Oda-şube-komisyon başkanı sıfatlarıyla tv lere çıkıp zaten zor zahmet elde edilmiş konuşma fırsatını birkaç kırıntı bilgi bol hararetle tüketenler yerine her lafı düzgün, konuştuğu dinlenir insanlar mimarlıkla ilgili meselelere değinse.

    Alişan Ortaç | 5 Aralık 2011


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org