2011 Zombi Safe House Yarışması

Şimdi Oy Verme Zamanı…

12 ülkeden 200 başvurunun yapıldığı, üst üste ikinci yıl tekrarlanan yarışmada ilham kaynağı “zombi” şartlarına dayanıklı mimaridir. Mimarinin yaratıcı unsurları bu defa kaçınılmaz “zombi şartları” yani kıyamet sırasında binlerce insanın hayatını kurtaracak barınaklardır. Yarışmanın amacı, “bizim bildiğimiz gibi bir uygarlığın” olası bir zombi saldırısına dayanabilir bir yaşam mekanı yaratmak ve insanların bu sırada bile sahip olabilecekleri cennettin tasarımı.
Bu yaratıcı tasarımlar, bir gün toplumu ölümden kurtarmak içindir, bu nedenle oylama önemlidir. Archdaily’de duyurulan yarışma biraz da kamuoyu desteği ile belirlenecektir.
Tıklayarak girilen bölümde favori tasarımlara göz atmak mümkün. Oylama, Cadılar Bayramına denk gelen 31 Ekim 2011 tarihinde sona erecektir.
Bazı yarışmacıları projeleri ile birlikte görelim:

YAĞ SİLOSU EV
Kendi kendine yeterli, zombi geçirmez, çok ailenin oturabileceği kompleks oluşturmak esas fikir olarak ele alınmıştır. Böylece daha önce terk edilen yağ silolar yeniden kullanmış olur.

ZOMBİ ÇİFTLİK
Güvenli bir zombi korunağıdır. Dikey çalışan çiftlik sakinleri bu projede ev sahipliği yapmaktadır.

EYFEL KULESİ
Bir rüzgar türbini, yağmur suyu toplama, dikey tarım, elektrik üreten bacaklar ve kuleye tırmanmak için herhangi bir zombiye geçit vermeyen koruganlar. Tüm temel insan ihtiyaçlarını sağlamak için diğer bütün bölümler tasarlanmıştır.

DALGIÇ EVİ
Kiracılar için yerleşik bir sera, balık çiftliği ile kesintisiz bir lüks yaşam sunmak bu projenin amacı. Yerin altını kazan tıraş bıçakları gibi büyük kazıcılarla inşa edilen hacimler, gelgitlerin sayesinde powered türbinleri çalıştırmaktadır. Ayrıca tam bir silahlı lüks bir kaçış planı bu projeyle sunulmaktadır.

Zoasis yaşam kompleksi, fine dining bir sürüş menzili karşı karşıya zombi musallat arazi, ve dünya çapında zonation aileleri birleştiren hibrid Airships enerji, dikey çiftlik ve aquaponics sistemi üretmek için zombi yakma sağlar.

Kaynak: Archdaily
Çeviri: Mimdap

3 Comments

  1. Van ve Eciş depremzedeleri için mimarlar kendi aralarında böyle bir yarışma açsınlar. Ortaya çıkan alternatifleri halkın beğenisine sunsunlar. Nasıl olsa devletin birşey yapacağı yok. Deprem rüzgarı geçince “hadi gidin evlerinize oturun” diye vatandaşı yollayacaklar her an yıkılabilir konutlarına.

  2. ne kadar ilginç bir şey zombi şartlarında proje yarışması. ve önerilere bakın ciddi ciddi kötü şartlar ele alınmış

  3. Bizim gibi basit bir deprem güvenliği meselesini çözemeyenler açısından bu tarz yarışma fantazi sayılır. Çok uzağındayız açıkçası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir