Depodan Eve… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Depodan Eve…
Share 22 Ekim 2011

Depodan Eve…
Strelein Depo
Tasarım: Ian Moore Mimarlar

İki katı olan bir projedir bu. Yalın basit ve bir yatak odası ve oturması vardır aslında. 19.yy dan kalma eski bir bakkal ve deposu burası. 20. yüzyılın ortalarına kadar farklı kullanımları olan bu mekan; bir sanatçı stüdyosu ve ikametgahına dönüştürülmeden önce bir 1970’li yıllarda bu zaman kadar mühendislik atölyesi olarak 35 yıllık kullanımı oldu.

Yükseklik farkı 1,7 metre olan 2 sokak arasında bir kitaplık, tavanla duvarı birleştirirken yaşam alanını uzun ve ferah bir birim oluşturmak için kullanılmaktadır.

Mutfak, yaşam alanına bakan, yukarıda yarım katı kaplayan bir yerleşimdedir. Yerleşik bir siyah deri koltuk sırası özel olarak mekana konumlandırılmıştır. Garajın kendi iç boyutları, tasarımın içinde önemli bir stratejik hareket alanını tanımlar ve mutfak buraya açılır.

Konuk banyosu, çamaşırhane ve depolama alanları merdivenle ulaşılan garaj içindedir. Gerekli olan minimum genişliği sağlamak için 10 milimetre olan garaj ve merdiven arasındaki duvarları inşa etmek de bu düzenlemede yapıldı. Bu ince duvarlar10 mm çelik levhalar ile giriş portalları, mutfak çevresel ve kitaplık bölümleri olmak üzere yapıldı.

Tüm düzenleme bütün yeni unsurlarıyla siyah boyalı ve ya çizgili ya da beyaz boyalı düşünülmüştür. Bu kavram, siyah ve beyaz kauçuk döşeme ile dekorasyonda yaşatılmıştır.

Tüm doğrama orijinal pencere açıklıklarına uygun yapıldı. Banyo dahil olmak üzere, siyah anodize alüminyum ile ayrıntılar sonlandırılmıştır. Yukarıdan cephede geniş cam derinliği, açık planlı alanı eski karanlık yapısından kurtarır ve mekanı aydınlatmak için yeni clerestory penceresinden ışık sağlamayı sürdürür.
Ana cadde cephesi, 19. yüzyıldan 21. yüzyıla kadar yerleşim endüstriyel dönüşümün izlerini taşıyarak ama doğrama sadece ahşap yerine çelik olmak üzere orijinal biçimiyle fakat yeniden yorumlanarak korunmuştur.

Yer: Sydney, Avustralya
Mimarlar: Ian Moore Architecture
Proje Alanı: 150 m2
Proje yıl: Ağustos 2010
Proje maliyeti: 743.000 $

Proje WAF Awards 2011 elemelerinde Ev Kategorisi değerlendirmesine alınmıştır.

Kaynak: Arthitectural
Çeviri: Mimdap

2 Yorum
  1. ne kadar hoş doğrusu. herhangi bir garajdan mükemimel ev çıkmış ortaya. yaratıcılık bu olsa gerek.

    nesimi aslan | 25 Ekim 2011

  2. Dönüşümü ve dekorasyonu bu kadar açık ve net bir düşünceyle geliştirmek açık bir bilince sahip olmayı gerektirir.

    Ayşe Aygan | 30 Ekim 2011


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org