Tarihle nehir arasında bir müze... - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Tarihle nehir arasında bir müze…
Share 1 Temmuz 2011

Tarihi, kenti, coğrafyayı ve nehiri birleştiren bir müze…Riverside Müzesi: ZAHA HADID MİMARLAR

Müze kendi ortamından çıkmaktadır. Clyde’ın tarihi gelişimi, ve Glasgow kenti birbirinden ayrılamaz. Kelvin nehrinin Clyde ile birleştiği yerde inşa edilen müze kentten nehire akmakta, dinamik bir ilişkiyi vurgulamakta ve müzenin her ikisinin de ifadesi olmasını sağlamakta. Nehir kente bağlanmakta, birinden diğerine geçişi sağlamakta, müze kendi kökenlerinin bulunduğu yere yerleşmekte, çevre ile sergiler arasında bağlantıları güçlendirmekte.

Uçlardan açılan bina, bir tünele benzeyen şekliyle kent ile Clyde arasındaki bağlantıyı anlatmakta. Müzenin iç mekanları kent ile nehir arasında geçiş oluşturmakta.

Hadid “mimariden itibaren, biz geleceğin imkanlarını araştırırız, kentleri tanımlayan kültürel temelleri inceleriz. Müze projesi müze ile içinde sergilenenler arasında bir bütünsellik ilişkisi kurduğuna ve bunun da ziyaretçilerin heyecanını arttırdığına dikkat çekmekte.Tasarım, geometrik karmaşıklık, yapısal ustalık ve malzemenin özgünlüğünü birleştirmekte. Böylelikle Glasgow’un zengin mühendislik gelenekleri yansıtırken, bir yaratıcılık merkezi olarak kentin geleceğinin belirlenmesinde rol oynayacaktır.

Kaynak: Europaconcorsi

Çeviri ve montaj: Mimdap

1 Yorum
  1. inanılmaz bir form zenginliği, müthiş akılda kalıcı bir tasarım, kendi estetiğini oluşturmuş tarihe atılmış bir imza adeta.

    ceren ülkü yılmaz | 1 Temmuz 2011


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org