Pécs Mahkeme Salonu, Koller Studio - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Pécs Mahkeme Salonu, Koller Studio
Share 20 Temmuz 2011

Macaristan’da bir mahkeme salonu…


Yenilenmesinin ardından esas girişi kuzeye bakan kanata yerleştirilen mahkeme salonunun giriş katında kayıt bölümü, garaj ve mekanik odalar bulunmakta. Rampaların yerleştirilmesi binayı tüm ziyaretçiler için ulaşılabilir kılmış. Yapı rastgele yerleştirilmiş pencere ve açıklıklar ile yumuşatılan kapalı ve korunaklı bir karaktere sahip dört ayrı küpten oluşuyor.

Pencere açıklıkları yapının kuzey ve batı cephelerinde görülürken, tepecamları beşinci cephenin çatı seviyesine dağılarak mahkeme salonuna doğal ışıklandırma sağlıyor. Cephe kaplamaları Kanfanar kesme taşından yapılmış. İki bina arasındaki bağlantı cam köprü ile sağlanmış.

Doğu tarafında kalan duvarda ise kapalı taş bloklar yüzleri kaplı bir şekilde sıralanmış. Kanfanar taş kaplamaları mahkeme salonu girişlerini vurgulayacak şekilde iç cephelerde de kullanılmış. Taş ve cam dışında meşe ve beyaz alçıpan yüzeyler de kullanılmış. Salonun tüm tavanı ve yönetim kurulu odası doğal plastik aydınlatma ile ışıklandırılmış.

Mimarlar: Koller Studio / József Koller, Zoltán Bánfalvi, László Csatai ifj., Zsófia Fehér
Yer: Pécs, Macaristan
Proje Alanı: 2,100 m2 (brüt taban alanı), 950 m2 (inşaat alanı)
Proje Yılı: 2005
Fotoğraflar: Andrea Häider

Kaynak: www.archdaily.com
Çeviren: Umut ERHAN

2 Yorum
  1. Kütleler dıştan çok küt gibi anacak fikir çok iyi. İç mekanlar en ekonomik bir şekilde kullanılarak çok ferah mekanlar yaratılmış. İç dış arasında bir kontrast oluşturulmuş.

    Sami Demirbilek | 25 Temmuz 2011

  2. Sembolik anlatım müthiş, saf prizmaların yanyana gelmesi, yargılamanın bir işhanı işi olmadığını prensiplerin bir ifadesi olduğu bundan güzel nasıl anlatılırdı.

    İnci Güler | 25 Temmuz 2011


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org