Beyrut Konut Projesi, Accent Design Gr - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Beyrut Konut Projesi, Accent Design Gr
Share 9 Temmuz 2011

Beyrut’ta dikey yaşam…

Beyrut’un ana ulaşım hatlarından birinin yanında bulunan ve iki kentsel dokunun bağlandığı yerde konumlanmış bu tasarım, oran, birim çeşitliliği, manzara ve bölgeleme esasları gibi sorunların üstesinden gelmiş. İstiflenmiş cam kutular, inşaat alanından maksimum şekilde faydalanmak için konumlandırılmış bir kütleden çıkmakta.

Konsol çıkan balkon ve teraslar, şehrin ve denizin panoramik manzaralarıyla zenginleştirilmiş dikey bir mahalle yaratma fikrini eski şehrin kentsel doku karakterinden almış. Gölgeleyici panjurlar yeşil bir yüzey sağlayıp dışarıda özel alanlar yaratırken aynı zamanda doğu ve batıdan gelen bol güneş ışığına karşı bir önlem oluşturuyor. Gelişim ve sınırlamanın eşiğinde konumlanmış bu proje Beyrut’un yüksek bina tipolojisine bir yenilik getirirken aynı zamanda sınırları kaldırıyor.

Mimar: ACCENT Tasarım Grubu
Yer: Beyrut, Lübnan
Baş mimar: Elie ABS
Proje takımı: Charbel KARAM, Ahmad KHOJA, Petia RATZOV
Proje alanı: 11,000 m2

Kaynak: http://www.archdaily.com
Çeviren: Umut ERHAN





2 Yorum
  1. kabul ettiği cadde aksına verdiği görüntü yenilikçi ve güzel gerçekten. ancak bu kadar büyük tutulan evlerin arkası sağır cephe gibi duruyor.

    cenk özgür | 16 Temmuz 2011

  2. ön cephede çelik ve cam zevki var.arka cephede betonarme.Bakıcı odası ve banyosu iyi düşünüş.Yangın merdiveni yeri iyi.Bina kitlesi şehir merkezine uygun.Sadece batıdaki komşu belli saatlerde gölgede kalacak.

    Doğan Demircioğlu | 20 Temmuz 2011


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org