Clyfford Still Museum - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Clyfford Still Museum
Share 15 Haziran 2011

Clyfford Still Museum
Tasarım: Allied Works Architecture (Müttefik Mimarlık Çalışmaları)

Clyfford Still çalışmalarının temel bir amacı olmuştur: sanatın ve sanatçının sesini duyurmak. Müzenin bulunduğu dağlık bölgedeki kesişimde iskan edilmiş bu alanda müze için geleneksel bir bağlamdan daha çok bir sivil kültür merkezi oluşturmak daha öne çıkmıştır. Koruma bölgesi olan konutların yanında bir kültür alanı meydana gelmiştir.

Yeni Müze mimarisi iki ayrı eylemi ile bu ayarlamaya aracılık etmektedir. Müzenin mimarisi gölge ve ışık, sonsuz yaz güneşten sığınacak bir yer bir yer aynı zamanda. Yaprak döken ağaçlardan oluşan koruda oluşan bir sitede konumlanıyor yapı. Yeni bina topraktan çıkmış gibidir. Müze granit ve kuvars kaplı somut bir yapı olarak düşünülmüştür.

Binanın gövdesi sanat gösterimleri için ışık kaynağı haline getirilmiştir. Binanın iç yüzeyinden gizli ışıklar ile salonlar aydınlatılmaktadır. Dış cephe gökyüzünün yalın yoğunluğunu gölgeler ile birleştirir. Giriş, ağaçların yarattığı kanopi altından ziyaretçilere doğal bir gölgelik sunacak şekilde düzenlenmiştir.

Lobinin hafif karanlığı galerilerinin aydınlığına geçişin bir ayarı gibidir. Buradan daha aydınlık olan hacimlerde sergilenen özel Clyfford çalışmaları kendini göstermektedir. Galerilerde değişen ışık şiddeti, ölçek ve oranları ile sanat ürünlerini ziyaretçilere iyi bir konsantrasyon ve deneyim sunmaktadır.

Mimarlar: Müttefik Mimarlık Çalışmaları
Yer: Denver, Colorado, ABD
Proje alanı: 28.500 m²
Proje yılı: 2011
Render ve çizimler: Müttefik Mimarlık Çalışmaları

 

 

Kaynak: Arc Daily
Çeviri:Mimdap


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org