House Ödülleri 2010 - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
House Ödülleri 2010
Share 25 Nisan 2011

Mimarlık dergisi House 2010 ödülleri belli oldu.

Mimarlar için ev hep çok özel bir konumda olmuştur. Hem Mimarlık tarihi açısından hem de insanın hayal gücü açısından. Onun koruma özelliğinin ötesinde, o bir fantezi nesnesi, bir zevk kaynağı, bir sihir ve yer ile ilişki kurma aracıdır. Corbusier’den Koolhaas’a modern mimarinin gelişmesi özel konutların gelişmesi ile takip edilebilir.

1 ödüll: Toplar Evi:

Mimari: Matharoo Associates





Bina bir akvaryum işletmecisi için Hindistan’da Ahmetabad kentinde, 2004 yılında, Gurjit Singh Matharoo- mimar, Hardik Pandit – yardımcı mimar’dan oluşan bir ekibin projelendirmesiyle
inşa edilmiştir. Toplam inşaat alanı: 130m2, toplam arsası: 530m2, yapı malzemesi : Betonarme, inşaat maliyeti: takriben 100$/m2’den toplam 12000$. Ev aynı zamanda bir hafta sonu evi olarak kullanılmaktadır. Su tankları, balık havuzu, yağmur suyu toplama bölümü ve konut kısmından oluşmaktadır.

2 ödül: Yazar Evi

Mimari: Ganni Botsford Mimarlar.


Bina bir yazar için Kosta Rika’da yeni teknik ve malzemelerin kullanılmasıyla inşa edilmiştir. Ana atölye alanları, kütüphane, çalışma bölümü ve piyano gündüz alanını oluşturmaktadır. Yerel kerestelerle ahşap yapısı oluşturulan bina zeminde küçük beton yastık temeller üzerine yerleşmiştir. Çatıda toplam 355 kiriş bulunmaktadır. Bir set ile yükseltilmiş bir yaya yolu boyunca ikinci bir yapı kısa bir mesafede yer almaktadır. Burada uyuma mahalli ve bir banyo bulunmaktadır. İnşaat toplam 80.000$’a malolmuştur.

Altıgen ev

Mimari: Michael Maltzan Mimarlık.


Toplam inşaat alanı: 400m2 Toplam maliyeti: 1,5 Milyon Dolar. İki sanatçı için LosAngeles’in 25 km kuzeyinde, Los Angeles ormanı kıyısında inşa edilmiştir. Toplam 6000m2’lik bir alanda daha önceki sahipleri Mimar Richard Neutra’ya sadece bir bina inşa ettirmişler ve zaman içinde çevresine de özel bir çöl bahçesi kurmuşlar. Yeni bina bu inşa edilmeyen 6 terastan en üsttekine inşa edilmiştir. Proje basit bir geometrinin içerden parçalanmasıyla oluşmuştur. Böylelikle iç avlular da dahil olmak üzere ortaya çıkan mekanlar hem çevreye açılmakta, hem de kendi içlerinde biribirlerine perspektif vermektedir.

Diğer ödüller:

Bohermor’da Ev
Mimari: Boyd Cody Mimarlık
Konumu : İrlanda
Proje alanı: 100 m2
Proje yılı: 2008


Bu küçük kır evi 100 m2’lik büyüklüğüyle, İrlanda’da, Graiguenamanagh köyünün hemen bitiminde yer almaktadır. Güneye bakan bir yamacın üzerinde Brandon dağına bakmaktadır. İki dış duvarından birisi yol ile ilişkisini tanımlarken binanın da arsasına yerleşmesini sağlamaktadır. 15X15 ebatlarında bir arsa içinde 1metreden 5 metre genişliğe; 2,1 metre yükseklikten 2,7 metre yüksekliğe, araziye uyarak aşamalı olarak geçmektedir. Bu hacimler bir dizi açık uçlu dış avlular oluşturmakta ve her odanın ayrı bir avlusu bulunmaktadır.

Chen Evi

Mimarlar: C-Laboratory :  Marco Casagrande + Frank Chen
İnşaat ekibi :  Marco Casagrande, Frank Chen, Shi-Ding Chen, Nikita Wu, Shu-Gi Bai
Yerel Bilge :  Missis Lee
Konumu : Sanjhih, Taipei County, Taiwan
Alanı : 3890 m2 çiftlik alanı, Datun Dağları
Bina zemin oturumu: 138 m2
İç mekan : 62,5 m2
Malzemesi : mahogany, beton
Bitirme tarihi : 2008


Bu aile evi, Kuzey Tayvan’da, Datun dağlarında, eski bir japon kiraz çiftliğinde gerçekleştirildi. Bu bina sıcak iklim koşullarını iyileştirecek, rüzgarları alacak şekilde tasarlandı. Mahogany ağacı ve betondan inşa edilen binanın güçlü ve ağır olmamasına özen gösterildi. Onun yerine zayıf ve esnek olması arandı. Bu yapı ile mimarlar arazide aile tarafından bir barınak olarak kullanılabilecek bir harabe gerçekleştirdiler.

Aloni Ev

Deca Mimarlık

Proje ismi : Aloni
Konumu : Antiparos adası, Cyclades, Yunanistan.
Alanı: 237 m2
Tasarım: 2006-2007
Tamamlama: 2008
Mimarlar: decaarchitecture:  alexandros vaitsos, carlos loperena,
elena zabeli, kyle gudsell, katerina chryssanthopoulou

Yunanistanlı firma DECA Mimarlık, Antiparos adasında arazinin topografik özelliklerine cevap verebilecek, yerel konut mimarisi tekniklerini ve Cyclad adalarının mimarisine uyum sağlayacak bir yapı tasarladı. Geçmişte taş duvarlı evlerle inşa edilen yapılan bu gün ağır bir turizm baskısı nedeniyle çok farklı şekillerde inşa edilmeye çalışılmakta. Bu yapı arazi ilişkileri ile, adanın tarım geçmişinden esinlenen bir açılım getirmeye çalışmakta.

Manzara Evi

Johnston MarkLee & Diego Arraigada Arquitecto

Konumu : Rosario, Argentina
Proje Mimarı: Sharon Johnston AIA
Proje Ekibi : Juliana Esposito, Jeff Adams, Pablo Gamba, Nazarena Infante, Nadia Carassai, Anne Rosenberg, Anton Schneider
Proje yılı: 2004-2005
İnşa ediliş tarihi: 2006-2009
Alanı: 2113 m2
İç alan: 297 m2
Toplam inşaat alanı : 361 m2
Arjantin’de Rosario Kenti banliyösünde inşa edilen bu yapı 2113m2’lik bir arsada toplam 361m2’lik bir inşaat alanına sahiptir.
Evin projesinde iki unsur göz önünde bulundurulmuştur: Bunlar
1.Araziyi çevreleyen manzaradan yararlanma. 2.Komşuların evin mahremiyetini görmesini önleme.
İki katlı yapı, tasarım aşamasında her bir açıklığının göreceği manzara hesaplanarak düşünüldü. Böylelikle manzaradan yararlanırken mahremiyet de sağlanmış oldu.

 

Su Evi

Li Xiaodong Atölye

Su evi bir özel evdir. Lijiang eyaletinde, karlı Yulong dağının eteğinde tasarlanmıştır. Açık eğimli bir arazide, panaromik bir manzara karşısında, su yolları ve köprüleriyle ünlü kentin kıyısında yer almaktadır. Ev geleneksel biçimlerle tarih ve bölge izlerini taşıyan bir anlayışla inşa edilmiştir.
Taş duvar, yansıma havuzu ve farklı seviyelerle özel kamusal ayrımının yapıldığı proje, aynı zamanda iç mekanlardan görülen dış manzara özelliği ile de tanınmaktadır.

Relativitas Evi

Mamostudyo
Bu yapı Adi Purnomo’nun Relativitas kitabını yazdığı dönemin hemen ardından tasarlanmıştır. Burada, güncel ve rasyonel nedenleri tasarımının temeli olarak ele almaktadır. Ev bu kapsamda tasarlanmıştır. Bu rasyonalitenin yeniden sorgulandığı, onun yaratıcılığı araştırıp araştırmadığı yoksa yeni olanaklara açılımı engelleyen bir engel mi olduğunun sorguladığı bir dönemde bu ev gerçekleşmiştir.

Mimari : Mamostudio
Konumu : Jakarta,  Endonezya
Tasarımcı : Adi Purnomo
Tasarım ekibi : Danny Wicaksono
İnşaat alanı : 375 m2
Proje alanı: 600 m2
Proje yılı : 2007-2009

 

Proje: PorchDog House                                                                                                                                                                                                                                              Mimari: Marlon Blackwell Mimar


 

 

 

 

Kaynak: Arhouse
Çeviri:Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org