Harrods Ayakkabı Salonu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Harrods Ayakkabı Salonu
Share 8 Mart 2011

Harrods Magazası Ayakkabı Bölümü

İç Mekan Tasarımı
Mimar : Shed

İç mimar Shed Singapur ve Londra ve mağazalarının ayakkabı bölümleri için çalışmış. Ayrıca Londra Harrods ‘ın kadın bölümünü tamamlamış.

Yeni Harrods ayakkabı mağazasını tasarlayan Shed, lüks perakende markaları Vertu, Prada, Spencer Hart ve Hunter’ı içeren bir portföye sahip.

Art Deco teması ile tasarlanan, pirinç dikişler ve mavi cam kompozit zemin ile tavan üzerindeki desenler, yer kaplaması mermer zemin döşemesine de aksettirilmiş.

Ayakkabı mermer standları ve cam raflar üzerinde görülebilir kılınan ayakkabiların bulunma yüzeyleri prinç aksesuarlarla desteklenir.

Konik özel tasarlanmış modern avizeler seçkin koleksiyonların üzerinde asılmış.

Özel tasarlanmış duvar standları ve orta stadları gizli ışıkla fonlanmıştır.

Shed.yeni tasarımı ile ayakkabı salonuna özel bir kimlik de kazandırmıştır.

Shed tasarımında Harrods için her şeyi temsil ederken onların eş anlamlı olmasını istemiştir.

Tasarım nesneleri müşterilerinin geldikleri andan itibaren konumlarıyla ve kaliteleriyle gerçek anlamda dramatik sunulacak ayakkabılara bir boşluk yaratmıştır.

Estetik Art Deco ilham ve ruhu Altın Çağın gerçek sihir ile klasisizmi ile birleştirir.

Sorbe renkli mermer, pirinç armatürleri ve lacewood kaplama ile kadınsılık ve lüks yan yana sunulur. Bu malzemeler, renkler, aydınlatma ve mobilya bir bütün olarak mekanın mimari kapsamında, çevrenin belirleyici bir unsuru olarak görülebilir.

Zemin süpürme eğrileri ve bildirimde çizgiler Guggenheim’den ilham alınan pirinç ile vurgulanır ve zarif, parlak buz mavisi, cam kompozit bu harmoniyi tamamlar.

Ayakkabı Salonunda 80 marka ve yaklaşık 1400 m2 lik alanda 3500 ayakkabı sergilenir.

Shed’in tavsiyeleriyle oluşan kişisel danışmanlıklar belirli bir konforu bir satın almanın ön koşulu gibidir. Perakende tasarım becerilerinin kullanan Kurt Geiger’ın bilgisi ise hem herkesi heyecanlandırıyor ve hem müşterilerin kolayca ikna olmasını sağlıyor.

Döşenmiş alanların müşteri kullanım deneyimleri mağazanın başarısında büyük bir rol oynayacaktır.

Shed yerde yumuşak halılar seçti. George Smith kalın baskılı mobilya parçaları üretmek için devreye girdi, Chinoise nakış ve kadınsı dondurma renkleri yaptı ve bu lüks dramatik görünüm müşterilerin “buradan ayrılamıyorum” demelerine yol açacak kadar hoş bir hal aldı.

Muhteşem ve çok zarif bir sergi atmosferi yaratıldı.

Kaynak: de zeen
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Marka olarak en üst kalitede olan bir ürünün mağzası da bu kadar kaliteli olabilir gerçekten. Çok rafine herşey.

    Mustafa Duygulu | 17 Mart 2011


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org