Evolo 2011 Sonuçlandı... - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Evolo 2011 Sonuçlandı…
Share 31 Mart 2011

Evolo 2011 Sonuçlandı…

Evolo Dergisi tarafından düzenlenen 2011 Gökdelen yarışması sonuçlandı.
Yarışma, öncü düşüncelerin bir gökdelen yarışması teması etrafında ortaya çıkmasını amaçlamakta. Bunlar yeni teknolojiler, malzemeler, programlar, estetik ve mekansal organizasyonlar, küreselleşme, esneklik, uyumluluk ve dijital devrim. Kamusal ve özel mekan üzerine geliştirilen düşünceler, dikey bir topluluk yaratılmasına olanak sağlayacak fikirler aranmakta. Ödül genç yetenekleri keşfetmeyi ve tanımayı amaçlamakta, onun fikirleri ki bizim mimarlığa ve onun doğal ve yapılı ortamlarla ilişkisi konusunda bakışımızı değiştirecektir.

Birincilik ödülü: Atelier CMJN (Julien Combes, Gaël Brulé) Fransa ‘LO2P Recycling Skyscraper’ New Delhi,


İkincilik ödülü: Yoann Mescam, Paul-Eric Schirr-Bonnans, ve Xavier Schirr-Bonnans Fransa Kubbe biçimli yatay gökdelen -güneş enerjisi hasatı yapmak için-


Üçüncülük ödülü: Yheu-Shen Chua İngiltere Hoover Barajını yeniden düşünmek: baraj içinde oturulan bir gökdelen olarak yeniden düşünülürken barajın enerji santralı, galeri, akvaryum, ve manzara platformuyla zenginleşmekte.


Ödül:

Studio DMTW Marc Anton Dahmen, Rene Lierschaft, Anna-Maria Wiedekind 3.Boyutlu Grid
Germany


Ödül:

Khushalani Associates Rajiv Khushalani, Thomas Kariath, Mihir Sanganee Poro City: Mumbai Kentinin Yeniden Yaşanabilir hale getirilmesi.
India


Ödül:Israel López Balan, Elsa Mendoza Andrés, Moisés Adrián Hernández García Ölüler için Kule
Meksika


Ödül:

Hsing-O Chiang Balık Çiftliği
Taiwan


Ödül:

Sergiy Prokof`yev, Olga Prokof`yeva    Spor Kenti
Ukraine


Ödül:

Gary Kellett İngiltere    Deniz suyuna yeniden asit yerine bazik özellikler kazandırmak için dev kazıcı…


2011 Ödülü Jürisi:

Juan Azulay [principal Matter Management, professor at Southern California Institute of Architecture],CarloMaria Ciampoli [port director Live Architecture Network], Mario Cipresso [principal Studio Shift, professor at University of Southern California], Ted Givens [principal 10 Design], Eric Goldemberg[principal Monad Studio, professor at Florida International University], Jose Gonzalez [principal Softlab, professor at Pratt Institute], John Hill [editor Archidose], Mitchell Joachim [principal Terreform One, professor at New York University], Andrew Liang [principal Studio 0.10., professor at University of Southern California], Javier Quintana [principal Taller Basico de Arquitectura, Dean of IE School of Architecture], Rezza Rahdian [Architect, Second Place 2009 Skyscraper Competition], Michel Rojkind[principal Rojkind Arquitectos], and Michael Szivos [principal Softlab, professor at Pratt Institute]. Oluşmaktaydı.

Jüri 3 kazanan proje belirledi. Ayrıca 32 şeref ödülü seçti.

Evolo dergisine  ise bu yarışma için tüm kıtalardan ve 95 farklı ülkeden toplam 715 proje gelmişti.

Kaynak: Evolo
Çeviri: Mimdap

3 Yorum
  1. çok zengin bir yarışma. sonuçları artı bir ivme yaratacak etkinlikte bence.

    deniz eryılmaz | 31 Mart 2011

  2. – bencede kendini ıspatLamak isteyen kişiLer için büyük fırsat ..

    bayram kavak | 2 Nisan 2011

  3. Yerde yer mi bitti ki, gökyüzüne doğru açılıp yarış yapılıyor? Zavallı insanoğlu vahşi kapitalizmin elinde sele kapılmış bir gazel gibi savruluyor. Allah (cc) akıl, fikir, iz’an versin. Yazık, çok yazık.

    Hayati Binler | 3 Nisan 2011


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org