Mimarlık pratiği, tanım itibari ile oldukça karmaşık bir alan. Mimarın ne yaptığı ise başat sorulardan biri olarak zamanın sonuna kadar önümüzde durabilir gibi gözüküyor. Bu, filin tanımına ilişkin anlatılan bir fıkraya benziyor. Büyüklüğünden kaynaklı herkes ilişki kurabildiği kadarı ile onu anlatmaya çalışıyor. Öte yandan mimar ise, farklı var olma biçimleri ile bir kenarda duruyor. Ünlü bir yıldız, yakın bir arkadaş, bir iş adamı, eğitmen ya da bir teknik insan ama belki de en az bilinen hali ile; kendi varoluşsal sorunlarını beraberinde taşıyan yaratıcı özne olarak.

afis.jpg

ACE mimarlık, A Tasarım, CAGAW, Hayalgücü, Öncüoğlu, ve VEN mimarlık, yurt içi ve yurt dışında sayısız projeye imza atmış, kendi alanlarında mimarlık pratiğini saygın bir çizgide sürdüren mimarlık ofisleri. Bu altı ofis daha önce de bireysel veya katılımcı olarak çeşitli organizasyon ve sergilerde yer aldılar. Bir bütün olarak bakıldığında 30 seneyi aşkın bir mimarlık birikimini, birbirinden başarılı projeleri, yurt içi ve dışında alınan ödülleri, üretimlerini konu alan sayısız yazıyı beraberlerinde taşıyorlar. Şu an ise bütün bu deneyim ve birikimi ilki FLORANSA BELEDİYESİ KÜLTÜR KOMİSYONU’nun davetlisi olarak 14–19 tarihleri arasında LIMONAIA DI VILLA STROZZI- FIRENZE de olmak üzere bir seri sergi ve etkinlikle “Contemporary” başlığı altında bizlere sunmaktalar. Küratörlüğünü Orçun Ersan’ın yaptığı ve Giuseppe Oliverio tarafından organize edilen serginin Ana Sponsoru Pimeks Group. Arkitera.com ve Mimdap.org ise iletişim sponsoru olarak katkı koymaktalar.13 Eylül tarihinde İtalyan medyasının katılacağı bir basın toplantısı ile ziyaretçilerin ilgisine sunulacak olan sergi hafta boyu sürecek etkinliklerle de katılımcı bir yapı öngörmekte. 15 Eylül gecesi düzenlenecek açılış resepsiyonuna Roma Büyükelçiliğimizin sayın temsilcilerinin yanı sıra yerel ve uluslararası sektör temsilcilerinden geniş bir katılımın olması bekleniyor.

“Contemporary” sergisi; hiçbir olasılığı göz ardı etmeden, mimarlık ile ilgili bir iletişim zemini sunmayı amaçlamakta; mimarlığın bilgi birikimine katkı koymaya dair mütevazı bir çaba olarak kendini tanımlamakta. Bu sebeple, kendisi bir sürecin ya da önceden tanımlı bir birlikteliğin son ürünü olmaktan ziyade, olası kavram ve konuların yukarıda ismi geçen mimarlık ofislerinin üretimleri ve pratikleri üzerinden tartışılabileceği bir öneri olarak sunuyor.

Bir araya getirilen projeler bu anlamda mevcut ve muhtemel tartışma ve değerlendirmelere farklı bir çerçeve sunarak mimarlığa dair bilginin yeniden üretilmesine aracılık etmiş olmayı hedefliyor. “Contemporary” sergisinin herhangi bir manifesto, tarihsel bir seçki ya da bir ulusun mimarlığını temsil iddiasında olmadan; en yalın hali ile bahsi geçen bu altı mimarlık firmasının kendi mimari var oluşlarını paylaşma iradesi olarak görmek mümkün.

İletişim numaraları:
-uff attività culturali Q.4: 0039 055 2767135
-architetto Giuseppe Oliverio: 0039 339 5949825
-Orçun Ersan: 0090 312 4396840

ACE MİMARLIK

contemporary-2.jpg

ACE Mimarlık Mühendislik Bürosu 1985’de Ankara’da kuruldu. 1995 yılından bu yana ise ACE Mimarlık Mühendislik Müşavirlik Limited Şirketi olarak, A. Can Ersan ve Orçun Ersan yönetiminde faaliyetlerine devam etmektedir. ACE mimarlık işlevsellik, estetik, ekonomi, çevre, enerji etkinliği ve kullanıcı rahatlığı gibi parametrelere odaklanarak en uygun çözümü sunabilmek için daimi kadrosunun yanı sıra, pek çok uzman ve yarı zamanlı profesyonelle birlikte çalışmaktadır. Şirket ulusal ve uluslararası deneyimi ile mimari ve mühendislik proje hizmetleri, kentsel tasarım, proje yönetimi ve danışmanlık alanlarında etkinlik göstermektedir. ACE 1985 yılından günümüze ofis, otel, tatil köyü, konut, ticari bina projeleri gibi çok geniş bir yelpazede hizmet vermektedir. ACE aynı zamanda Türk Serbest Mimarlar Derneği üyesi olan şirketler arasında yer almaktadır.

A TASARIM MİMARLIK

contemporary-3.jpg

A Tasarım Mimarlık çevreye duyarlı ve insanların yaşam kalitesini yükseltecek çağdaş projeler üretmek amacıyla 1997 yılında Yüksek Mimar Ali Osman Öztürk tarafından kuruldu. A Tasarım Mimarlık kuruluşundan bugüne kadar önemli birçok projeye imza atmıştır. Kentsel tasarım, karma kullanım, alışveriş-ticaret merkezi, ofis, konut, kamu, kültür, eğlence, konaklama, ulaşım, lojistik, endüstri, eğitim, araştırma, sağlık ve iç mekan tasarımı konularında uzmanlaşmıştır. A Tasarım Mimarlık, ICSC ödüllerinde; Armada Alışveriş ve iş merkezi ile 2004 yılında Avrupa’nın en iyi alışveriş merkezi ödülünü, 2009 yılında da Panora Alışveriş ve İş Merkezi ile başarı ödülünü almıştır. Gerçekleşen projeler arasında Armada Alışveriş ve İş Merkezi, Metroport, Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, ATO Kongre Merkezi ve Arma Otel, Ziraat Bankası Kadıköy Hizmet Binası, Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi-Konutlar, Viaport yer almaktadır.

CAG MİMARLIK ATÖLYESİ

contemporary-4.jpg

CAG Mimarlık Atölyesi geleneksel anlamda bir ofis değil, mimarlık, tasarım ve yayın alanında farklı projelerin yer aldığı bir üretim ortamıdır. Celal Abdi Güzer’in yanısıra gene ODTÜ öğretim üyesi olan Lale Özgenel’in ve proje konuları özelinde farklılaşan tasarımcı ve uzmanların bir araya geldiği bu atölye akademik birikim ile uygulama alanını eleştirel bir kültür ve üretim ortamında buluşturmayı amaçlamaktadır. Buna yönelik olarak başta akademik ortam olmak üzere çeşitli kurum ve bireylerin katkı ve katılımlarına, geliştirilecek ortak proje ve beraberliklere açıktır.

HAYALGÜCÜ TASARIM

contemporary-5.jpg

1993 yılında Atölye-M adıyla kurulmuş olan şirket, 2003 yılında hayalgücü tasarım ltd. Adını almıştır. Ortakları Ayça Başal Kesmez ve İlhan Kesmez’dir. Kurulduğu günden bugüne 6 ulusal ve 1 uluslar arası yarışmada derece almış, 2004 yılında ise İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Faaliyet binası ile proje dalında ulusal mimarlık ödülünü almıştır. (Erdal Sorgucu ile birlikte) Büyük ve orta ölçekli kamu binaları dışında lükd konut ve hastane alanlarında uygulanmış birçok yapıları bulunmaktadır. Yurtiçi ve yurt dışında, danışmanlık, proje, denetim ve kontrol faaliyetleri yürütmektedir.

ÖNCÜOĞLU+ACP MİMARLIK-ŞEHİRCİLİK

contemporary-6.jpg

ÖNCÜOĞLU+ACP Türkiye’de Hasan Öncüoğlu tarafından ÖNCÜOĞLU Mimarlık-Şehircilik olarak 1964’de kurulmuş uluslararası bir mimarlık firmasıdır. Firma, 1996’dan beri Enis Öncüoğlu ve ortakları Önder Kaya, Cem Altınöz, Cumhur Keskinok, Claus Jungk ve Engin Öncüoğlu tarafından yönetilmektedir. ÖNCÜOĞLU uluslararası çalışmanın bir gereksinimi olarak ACP ismi altında yurtdışında bölgesel ofisler kurmuştur. Projeler Ankara, İstanbul, Moskova, Hamburg ve Almatı ofislerinde çalışan dinamik ve tecrübeli mimar, tasarımcı, planlamacı ve mühendislerden oluşan personeli tarafından yürütülmektedir. Firma master plandan, konsept tasarım ve iç mekan tasarımına kadar tam kapsamlı proje servisi vermektedir. Firmanın uzmanlık alanları alışveriş merkezi, karma kullanımlı projeler, konut, hastane ve sağlık yapıları, ofis, eğitim, kamu yapıları ve iç mimari projeleri üzerine gelişmiştir. ÖNCÜOĞLU+ACP Firmanın Türkiye, Rusya, Kazakistan ve Doğu Avrupa’da önemli tecrübeleri bulunmaktadır. Firmanın 47 yıllık mimari tasarım ve planlama tecrübesi, yerel ihtiyaçlara göre adapte edilmiş uluslararası standartlar içinde projelerin kalite ve verimliliğini arttırmaktadır.

VEN MİMARLIK
07.12.1991 de Ankara’da kurulan Ven Mimarlık; mimari, kentsel planlama, iç mimari, tarihi çevre koruma ve restorasyon projeleri ile özgün tasarım hizmetini sürdürmektedir. Projeleri birçok sergide görsel ve yazılı basında yer almıştır. Ven mimarlık Türkiye ve Libya da konumlanan İstanbul, Ankara ve Tripoli ofisleriyle hizmet vermektedir.

Amacımız, müşterilerimiz, toplum ve çevre için, en iyi ortak çözümü sunmaktır. Firmamız nitelikli tasarım organizasyonunun gelecekte yaşamın kalitesini geliştirmek ve başarıya ulaşmak için zorunlu olduğunu ilke edinmiştir. Ven Mimarlıkta Tripolide yer alan Silahlı Kuvvetler Mensuplarına ait otel, tören alanı, olimpik spor ve yüzme havuzu binaları, konutlar, marina ve denizde konumlanan bir amfitiyatrodan oluşan çok kullanımlı yerleşke, Sousa yerleşkesi, Bakü Grandmart alışveriş merkezi ve Muğla Kültür Merkezi, Ümitköy alışveriş Merkezi projeleri gündemdedir.

prg.jpg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir