Büyükşehir'e iki büyük ödül - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Büyükşehir’e iki büyük ödül
Share 24 Şubat 2010

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üretken Belediye Proje Yarışması’nda 2 ayrı proje ile ödüle layık görüldü. “Çevre ve Alt Yapı Projeleri” dalında İzmir Doğal Yaşam Parkı, Türkiye 1.’si olurken, “İyi Yönetim Projeleri” dalında üçüncülük ödülü “Belediye Çalışanları Arasında Eğitim Seferberliği” isimli proje ile yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.

buyukthehyre-yky-buyuk1.jpg

Antalya’da yapılan “Yerel Yönetim Kamu Tedarik 2010 İkili Görüşmeleri” kapsamında “MİARGED-Mahalli İdareler Araştırma Geliştirme Derneği” tarafından düzenlenen “Üretken Belediye Proje Yarışması” sonuçlandı. Projelerin 3 ayrı kategoride değerlendirildiği yarışmada İzmir Büyükşehir Belediyesi katıldığı iki projeyle de ödüle layık görüldü. Yarışmaya 5 belediyeler birliği, 150 belediye ve 47 firma katıldı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Türkiye 1.’si seçildi
Yarışmada “Çevre ve Alt Yapı Projeleri” dalında birincilik ödülünü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan İzmir Doğal Yaşam Parkı aldı. Hayvanların kendileri için özel olarak hazırlanan barınaklarda özgürce yaşadığı, binlerce ağaç ve bitki çeşitliliği ile kentin ve kentlinin nefes aldığı Doğal Yaşam Parkı, yarışma jürisinin de takdirini topladı. Ödülü, İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Doğal Yaşam Parkı Müdürü Veteriner Hekim Hakan Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın elinden aldı.

buyukthehyre-yky-buyuk-odul.jpg

Bir ödül de “eğitim seferberliği projesine”
“İyi Yönetim Projeleri” dalında üçüncülük ödülü de, yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Kalite Ölçümleri Daire Başkanlığı’nca hazırlanan “Belediye Çalışanları Arasında Eğitim Seferberliği” isimli projeye verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tüm çalışanların eğitim düzeylerini arttırma hedefi doğrultusunda, “Birbirimizi eğitiyoruz, kendimize yetiyoruz” sloganı ile hayata geçen proje, alanında üçüncü seçildi. Dışarıdan eğitim hizmeti almak yerine, bu ihtiyacı kendi personelini sürece katarak gidermeyi esas alan proje sayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi sadece bir daire başkanlığı bünyesinde yaklaşık 90 bin TL tasarruf sağladı.

buyukthehyre-yky-buyuk2.jpg

Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile yapılan pilot çalışma ile sulama, dikim, budama ve bakım işleri yapan işçiler, 2008 Temmuz ayında eğitime tabii tutuldu. Eğitim öncesi ve sonrasında anket yapılarak eğitimin etkinliği “birinci adım” olarak değerlendirildi. İkinci eğitim etkinlik değerlendirilmesi, 2006–2017 İBB Stratejik Planı’nda yer alan stratejik amaç ve hedeflerin gerçekleşme oranlarıyla yapıldı. Buna göre, 2008 yılında 860.748 m2 ve 2009 yılında 477.854 m2 yeşil alan artışı aynı personel ve yönetici kadrosuyla gerçekleştirildi.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org