Avustralya’nın En Yeşili - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Avustralya’nın En Yeşili
Share 11 Şubat 2010

NewActon Nishi, Canberra’nın ortasında, Avustralya’nın en yeşil konut projesi olması amaçlanan yeni bir apartman kompleksidir. Ancak farklı olarak herhangi bir sıkıcı “yeşil bina” değil, heyecan verici ekolojik özelliklerin yanı sıra orijinal minimalist bir estetiğe sahip olacak.

nishi-1

NewActon Nishi Molonglo Group tarafından yaptırılıyor ve Fender Katsalidis Architects ile Suppose Design Office, Oculus ve Arup işbirliğinde tasarlandı. Tamamlandığında yeşil NewActon Bölgesini oluşturan üçüncü yapı olacak.

nishi-2

Projede, 280 birim ve 20 bin metrekare ofisin yanı sıra galeriler, mağazalar ve kafelerden meydana geliyor. Bina, sürdürülebilirliğin vitrini olacak ve pasif tasarıma dayanan yapısıyla NatHERS puanlama sisteminde, 10 üzerinden 8,6 alması bekleniyor. Sürdürülebilirlik hedeflerinin bir parçası olarak sanatçı, zanaatkar ve tasarımcıları müthiş bir görünüşe sahip olması amacıyla projeye dahil etmeyi planlıyor.

nishi-3

nishi-4

Yazı ve Görseller: Inhabitat
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Yeşilin bina içine alınması yeni bir peyzaj sektörü doğruyor. Eğimli yahut düşey düzlemde bitki yetiştirmenin ve onu sulayıp beslemenin bir takım özellikleri var çünkü. Bu eğilim (ki bana göre olumlu) devam ettikçe bina tasarmlarında bitkilendirme teknolojisi de daha fazla yer alacaktır mutlaka.

    cumhur atalık | 12 Şubat 2010


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org