"Siyah Ev" - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
“Siyah Ev”
Share 19 Ocak 2010

İç Mekan Tasarımı: Andres Remy Arquitectos

Siyah-Ev-6

Bu tek aile evi, Buenos Aires’ten 30 km uzaklıkta, dışa kapalı bir alanda yer almaktadır. Arazi, 20 metreye 50 metre boyutlarında, 3 metre çekme mesafesi ve göz ardı edilemeyecek bir göl manzarası bulunan bir alan.

Siyah-Ev-1

Siyah-Ev-8

Arazide yapılan araştırmalar sonucunda, gölün manzarasının en iyi izlenebildiği yerin arazinin arkası olduğu ancak en iyi yerleşimin ise ön taraftan olacağı anlaşılmış. Çevre evler ve geniş arazi ise, konutun görünümünü belirlemiş.

Siyah-Ev-2

Siyah-Ev-3

Çocuksuz bir çift için yapılan düzenlemede ortak alanların çözülmesinin önemine odaklanılmış. Sosyal alanlar ikiye ayrılmış. Bir yanda mutfak, yemek odası gibi genel mekanlar, diğer yanda ise göle yakın konumlandırılan oturma odası.

Siyah-Ev-4

Siyah-Ev-9

Siyah-Ev-17

Evi ikiye bölen sığı havuz, kuzey güneşinin ışınlarını yansıtarak iç mekanların direkt olmayan gün ışığıyla aydınlanmasını sağlıyor. Bu şekilde gün ışığı evin her yanına ulaşıyor ancak hiç direkt olarak ulaşmıyor.

Siyah-Ev-15

Siyah-Ev-7

Siyah-Ev-19

Siyah-Ev-20

Evin iki bölümü birbirine altından su alan şeffaf bir köprüyle bağlanıyor. 10 metreye 5 metre genişliğindeki oturma odası, cam duvarlarla dışarıya açılıyor. Burası, evin diğer yerlerine göre daha alçakta tasarlanmış. Bu şekilde geçirgen ve gölün pırıl pırıl görüntüsünü içeri davet eden bir mekan yaratılmış.

Siyah-Ev-5

Birinci katın düzenleniş biçimi de mekanların farklılaşması şeklinde olmuş. Ön tarafa gelecekte aileye katılacak çocuklar için göl manzaralı banyolar yerleştirilmiş. Evin en iyi manzarasına sahip olan üst kattaki ebeveyn yatak odası ise alt kattaki köprünün hizasına yerleştirilmiş.

Siyah-Ev-10

Siyah-Ev-11

Siyah-Ev-12

“Siyah Ev”in içindeki saf beyaz, dışındaki keskin siyahla kontrast yaratıyor. Bu güçlü karakteristik özelliği ise yapıya ismini veriyor.

Siyah-Ev-13

Siyah-Ev-14

Siyah-Ev-16

 

Siyah-Ev-18

Kaynak: Arch Daily
Yazı ve Görseller: Andres Remy
Çeviri: Mimdap

3 Yorum
  1. minimalist, iddialı, detay temizliğine dikkat edilmiş ustalıklı bir tasarım. bir ev belki ama çok etüd görmüş. çok fala üstünde çalışılmış. alkışlar…

    fatma kılıç | 23 Ocak 2010

  2. ikona gibi adeta. çok kontrast bir iç mekan renkleri ve aydınlatması düşünülmüş. mekanın az eşya ile tutulması büyük avantaj.

    Lalehan | 26 Ocak 2010

  3. güzel

    köksal köse | 11 Mart 2011


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org