Havuzlu Bir Oturma Odası - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Havuzlu Bir Oturma Odası
Share 1 Eylül 2009

İç Mekan Tasarımı: YPS

Blair-1

Blair-15

Singapur’da Art Deco tarzı bir terasın yenilenmesiyle oluşturulan bu ev, doğa ve çağdaş yaşamı dengeliyor. Açık, aydınlık planı ile yaşattığı mekansal deneyim, bu tip evlerin genel yapısından farklılık gösteriyor.

Blair-2

Projede bahsedilen açık ve aydınlık bir plana sahip yaşam alanı, iç mekanla dış mekanın kalitesinin arttırılıp birleştirilmesiyle sağlanmış. Evin içinde kullanılan metalik öğelerle zarif tonlar arasında zıtlığa dayalı bir ilişki kurularak her noktada ilgi çekici bir mekansal deneyim yaratılmış.

Blair-4

Blair-7

Bu uzun yapıdaki mekanın içine ışık girmesi, en önemli konulardan biriydi. Bu amaçla açılan bir hava boşluğu, yapıyı ikiye ayırdı ve ortada kalan alana bol miktarda ışık alınması sağlandı. Çevresi alüminyum kaplanarak ışığın yaşam alanlarına yansıması sağlandı. Boşluk, sadece ışık değil hava da alınacak bir alan yarattı.

Blair-13

İç ve dış mekanlar arasındaki ilişki, mekanın sürekliliği konseptinden yola çıkılarak kuruldu. İlk katta, direkt olarak havuza ulaşan esnek, cilalı duvarlar yer alıyor. Evin ana mekanı havuz ve küçük ağaçlıklı bir bahçe ile bölünüyor. Parlak bölmelerin iki yanı da açıldığında birinci kat, bir tek büyük mekan haline geliyor. Giriş katı yalnızca yemek yeme ve oturma mekanı olarak değil, dinlenme ve havuz başında keyif yapmak için de ideal.

Blair-12

Evin içindeki TV ve müzik sistemleri, kullanılmadıkları zamanlarda tablolarla örtülecek şekilde, duvarların içinde açılan boşluklara yerleştirilmiş, böylelikle de mekanlarda süreklilik arttırılmış. Tüm aydınlatma sistemleri, tek bir bilgisayara bağlı olarak kontrol edilebiliyor.

Blair-11

Evin hizmet alanı içinde mutfak, tuvalet, hizmetli odası ve çatı terası yer alıyor. Bu mekanları ise birbirine metal bir merdiven bağlıyor.

Mutfakta şeffaf alüminyum kaplama ile mobilyalar tamamlanmış. Böylelikle daha zarif bir mutfak alanı yaratılmış.

Blair-6

İç avludaki küçük bahçe ile alüminyum arasındaki denge, büyüleyici bir mekansal deneyim sunuyor. Organik öğeler ile uzun düzlemsel metal öğeler arasındaki zıt ilişki, birleştirici bir mekan için uygun zemini yaratıyor.

Blair-8

Blair-9

Havuzun kenarında birkaç taş basamak, yaşam alanıyla mutfak bölümünü bağlıyor.

Blair-3

Ana banyo, yapının cephesinin yansıttığı dile tamamen zıt biçimde yatak odasının içinde düşünülmüş. Bu, havuzun üzerinde basaklı olarak yükselen parlatılmış kutu, şemanın eğlenceli doğasının bir parçası olarak ortaya çıkıyor.

Blair-10

Geleneksel yer kaplaması, modern yapıda da kullanılmış. Heykelimsi taş küvet, banyonun ortasında, aşağıdaki havuza ve bahçeye bakacak şekilde yerleştirilmiş.

Blair-5

Döner merdiven, çatı katından sarkıtılmış bir kurdele izlenimi yaratacak şekilde tasarlanmış. Bu mimari özellik, konutun esas alanında bir odak yaratıyor. Çatıdaki bir pencereyle doğal yollardan aydınlanıyor.

Blair-14

Blair-16

Tüm şema iç mekan ile dış mekan arasında başarılı bir ilişki kuruyor.

 

 

 

Blair-17

Blair-18

Yazı: Arch Daily
Görseller: Derek Swalwell
Çeviri: Mimdap

15 Yorum
  1. çok başarılı bir proje

    Anonim | 4 Eylül 2009

  2. çok ilginç bir proje

    sevgi | 4 Eylül 2009

  3. çok güzel bir proje

    ali kadı | 5 Eylül 2009

  4. iç mekanlar arasındaki kurgu çok başarılı olmuş.

    h.ayça aksan | 9 Eylül 2009

  5. Eksiksiz hani derler ya on numara bir proje

    Proje Yardım | 23 Eylül 2009

  6. ya tek kelimeyle harika

    seval | 12 Ekim 2009

  7. işte bunu gerçekten sevdim gerçekten çok güzel :)

    Melike ÇULCUOĞLU | 30 Ekim 2009

  8. başarılı ve güzel düşünülmüş bir proje

    fırat küçükersen | 2 Kasım 2009

  9. saflık ve temiz çizgi denince insan ancak bu kadar düşünülmüş ve bu kadar titizlikle tasarlanmış diyeceği cinsten. bence muhteşem bir tasarım.

    serap güzel | 2 Ocak 2010

  10. muhtesem birsey.tam yaşanası bir yer:)

    sibel | 10 Mart 2010

  11. fiyatı nedir ve kac mt 2 alana gerekir ?

    salim özbey | 22 Nisan 2010

  12. Dingin ve huzurlu bir atmosfer yaratılmış, çok başarılı.

    sevin | 3 Ağustos 2010

  13. Benzerleri çok yapılmış olsa da güzel bir proje. Fakat beyazı bu kadar abartmaya gerek varmıydı. Bir de göze batan, dahası rahatsız edici, aşırı vurgulanmış düşey çizgilerle oluşan havuz çevresi.

    Erhan | 27 Şubat 2011

  14. erhana katılıyorum düşey cizlerin fazla kullanılısı rahatsız edıcı.agacın oldugu duvara onu butunleyici dogadan bir forum kullnılsaydı daha iç açıcı olabılırdı.

    eda | 24 Aralık 2011

  15. çok güzel ,çok huzurlu ve asil bir ev harikaaa:)

    döne aydın | 8 Ağustos 2012


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org