Ayres Mağazası - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Ayres Mağazası
Share 24 Nisan 2009

Mimar: Dieguez Fridman Arquitectos & Asociados
Yer: Buenos Aires, Argentina
Proje Ekibi: Tristan Dieguez, Axel Fridman, Leonardo Buffa, Maria Carranza, JazmÌn Zang, Ana Sol Smud, Rosario Guiraldes, Belen Gandara
İnşaat Alanı: 400 metrekare

Ayres-5

Ayres-7

Proje, kentsel alanda yaşanan his ve duyguları, mağazanın içerisinde yeniden üretmeyi hedefliyor: sürpriz, zıtlık, tesadüf ve farklı perspektif ihtimalleri… Tıpkı kentlerin hareketle algılanması ve her bir güzergahta çok sayıda sürpriz içermesi gibi, mağaza da, insanların hareketlerine göre farklılaşıyor. Hareket hiçbir zaman sadece yatay ya da sadece dikey değil, her zaman her ikisi birden. Sergileme alanları, deneme kabinleri, kasası ya da depo gibi farklı işlevleri de, onları ayıran alanlar kadar önemli görülmüş. Kentsel koşullarda da olduğu gibi, bölümler arasındaki ilişkiler, bölümlerin kendilerinden daha önemli.

Ayres-1

Ayres-2

Ayres-3

İç mekan konsepti, zemin, duvarlar ve tavandan oluşan koyu renk bir kutunun içindeki kıvrımlı ve çapraz çizgilerin arasındaki parlak beyaz bir obje olarak tanımlanmış. Düz ile desenli, çapraz ile dik arasındaki zıtlık da malzeme ve geometriyle tanımlanmış.

Ayres-6

Ayres-8

Mağazanın bazı öğeleri gelenekselden uzaklaşıyor. Zemin tek bir düzlem değil, basamak ve rampalardan meydana geliyor. Çatının, tavanı oluşturan katlardan ayrılması çok zor. Ayna labirentlerinden oluşan deneme odaları, kıyafetlerin farklı açılardan görülmesine ve kıyafet denemeyi ziyaretçiler, kıyafetler ve mekan arasındaki bir oyuna dönüştürmeye yardımcı oluyor.

Ayres-10

Ayres-11

Ayres-12

Endüstriyel tasarımcılar ve ışıkçıların birlikte çalışması sonucu, kıyafet ve aksesuarların görüntülenmesi için farklı öğeler tasarlanmış. Çinko cephesi, çevresinin “yüzyılın sonu” imajına uyum sağlarken kentsel çevreye yeni bir malzeme katıyor; çapraz açıklıklar da içindekini görmek için davet ediyor.

Ayres-9

Ayres-4

Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org