Shanghai Tasarım Merkezi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Shanghai Tasarım Merkezi
Share 19 Aralık 2008

Mimar: Studio Twist
Studio Twist’in Shanghai Tasarım Merkezi için hazırladığı geleneksellikten uzak vitrin stratejisi…

Studio Twist yöneticisi Annie Chung, Shanghai’ın Cassina, Flos, Zanotta, Cecotti, Acerbis, Extremis, Danese, Brand van Egmond, Limited Edition ve Santambrogio gibi üst düzey Avrupa mobilya markalarını bir araya getirecek olan 3000 metrekarelik showroom ve müze için iç mekan master planı ve tasarımını tamamladı.

Tasarım, geleneksel mobilya showroomlarındaki yatay yerleşimi aşarak dikey varyasyonlara yöneliyor ve kullanılmayan beton fabrika binasının içerisinde akıcı ve birbiriyle bağlantılı vitrinler yaratıyor.

İç mekan, birbiriyle ilişkili bir dizi 3 boyutlu mekanın, mobilya sergilenmesi açısından yeni ihtimaller yaratacak şekilde tasarlanmasına dayanıyor. Mevcut fabrika binasının dikey boyutu oldukça verimli biçimde kullanılarak, çeşitli yükseklikteki platformların birleştirilmesi yoluyla yeni katlar oluşturulup her marka için farklı katlar açılmış.

Girişte, tüm binaya hakim olan, 1,5 metre yüksekliğinde ve ana aks üzerinde bir dolaşım katı yaratılmış. Böylelikle ziyaretçinin farklı mobilya bölümlerinde dolaşırken aynı zamanda diğer yerleri de görebilmesi mümkün kılınmış.

Alanın ve katların akışkanlığı sayesinde sergi alanları ve dış peyzaj arasında da görsel bir bağlantı sağlanmış. Bu strateji, alanda dolaşan kullanıcılar için sürprizler yaratarak, ziyaretçiler ile sergilenenler arasındaki iletişimi de arttırıyor.

Kaynak: World Architecture News


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org