Grimshaw, Santa Monica College'da yeni bir sanat kompleksi projesini tanıttı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Grimshaw, Santa Monica College’da yeni bir sanat kompleksi projesini tanıttı
Share 5 Haziran 2020

Editör: MATT HICKMAN

 

İngiliz mimarlık firması Grimshaw’un Los Angeles ofisi, 30.000’den fazla öğrencisi olan genç bir kolej olan Santa Monica College’da (SMC) 21.000 metrekarelik bir sanat kompleksi için planlar yaptı.

 

 

 

 

“Yaratıcılık fabrikası” olarak tanımlanan bina, 14’üncü Cadde ve Pico Bulvarı’nın köşesinde yer alan ve 16 ve 20. Cadde ile sınırlanan ana kampüsten kaldırılan yüzeydeki otoparkın üzerinde yükselecek.

 

 

Bir basın bültenine göre Grimshaw’un Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avustralya’da olmak üzere  2019 yılında firmanın tamamlanan binalarının yüzde 57’si bilim ve öğrenim üzerineydi.  SMC’deki sanat merkezi bu eğilimi ve belirgin bir şekilde Kaliforniya’ya taşıyor.

 

 

 

 

 

“Kaliforniya’nın ılıman havasını önemseyen Grimshaw’un tasarımı, açık hava şartlarından korunan avlularda gayri resmi öğretim ve toplanma için geniş fırsatlar sunan dış, gölgeli alanlarla birbirine bağlanan üç ayrı ciltten oluşuyor. Dış dolaşım ve toplama alanları, klima ihtiyacını büyük ölçüde azaltır, yeni kompleksin genel enerji kullanımını en aza indirir ve Grimshaw burada sürdürülebilirlik misyonunu daha da önemser. ”

 

 

Üç cildin her biri Grimshaw’ın belirttiği gibi farklı bir amaca veya “sanat eğitimi bölümüne” ayrılmıştır: öğrenci stüdyoları, öğretim alanları ve atölyeler.

 

 

 

 

Komşu tek aile evlerinden peyzajlı bir tamponla ayrılan her hacim, “binanın yaşamı için bir zemin: sanat eseri” olacak delikli bir metal ekranla kaplıdır. Bir başka önemli tasarım özelliği de “sergiler, potansiyel medya gösterimleri veya hazırlıksız toplantılar gibi programlama için fırsatlar yaratacak” geniş bir giriş plazasıdır.

 

 

Grimshaw’un L.A. yönetici ortağı Andrew Byrne “SMC sanat fakültesinin yanında, vizyonerlerinin gelişen bir girişimcilik ortamında sanatın önemini üstlenmesini sağlayan bir bina tasarlamak için ilham verici ve enerji verici,” dedi.

 

 

 

 

Yeni tesisin inşaatı 2022’nin ilk yarısında başlayacak ve 2024 akademik yılına hazır olacak. Kuzey Carolina merkezli Little Diversified Architectural Consulting, projede uygulamacı  mimar olarak görev yapacak.

 

 

Grimshaw, Gruen Associates ile ortaklaşa olarak Metro Havaalanı Bağlayıcı projesi ve Union Station için master plan dahil olmak üzere son yıllarda kentte yüksek profilli, ulaşımla ilgili iki proje üstlenerek Los Angeles’ta aktif ve büyüyen bir varlığını sürdürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.archpaper.com

 


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org