Leipzig Üniversitesi’nin yeni binası |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Leipzig Üniversitesi’nin yeni binası
Share 23 Ekim 2008

Alman mimar Erick van Egeraat, Leipzig Üniversitesi için hazırladığı yeni tasarımın görüntülerini yayınladı.

Daha önce bir kilisenin bulunduğu bir alana kurulacak olan yeni üniversite kompleksinde, ana bina, yeni kilise ve multimedya salonundan oluşan üç ayrı bina bulunacak.

Ana binada üniversitenin sanat koleksiyonu, idarî birimler ve diğer kuruluşların bölümleri bulunacak. Ayrıca 730 metrekarelik 790 koltuk kapasiteli bir oditoryum da bu binada bulunuyor.

Alanda daha önce bulunan Pauliner Kilisesi, II. Dünya Savaşı sonrasında bölgede sağlam kalan tek kilise olmasına rağmen, 1968’de Doğu Almanya yönetimi tarafından yıkılmıştı.

Erick van Egeraat, tasarımda temel hedefinin Leipzig Üniversitesi’ni kentin dokusuna tekrar kazandırmak olduğunu ifade ederek, “Benim sunduğum mimarî konsept, sadece geçmişe bir referans olmakla kalmıyor, aynı zamanda geleceğe açılan bir vizyon da sunmayı amaçlıyor” diye konuşuyor.

Yeni kilisede cam, seramik desenler ve alçı gibi malzemeler kullanılarak, açık ve fark edilir bir mimarî dil düşünülmüş.

Eric van Egeraat, 2004 yılında düzenlenen uluslararası yarışmada birincilikle ödüllendirilmişti. Binanın yapımına 2007 yazında başlandı.

Yeni kilisenin yapımının 2009’a yetiştirilmesi amaçlanıyor. Böylece Almanya’nın en eski ikinci üniversitesi olan Leipzig Üniversitesi’nin 600. kuruluş yıldönümü de kutlanmış olacak.

Kaynak: Dezeen

2 Yorum
  1. yeni kiliseye onun iç mimarisine yansıyan tasarım üstünlüğüne bakın hele. bir de onun üniversitenin sanat merkezi haline getirilmesine. çok temiz çok yeni bir düşünceyle ve çok net. çevreden başlayarak yaklaşım, gelişme ve sonuç bölümü. bir mimari hikaye adeta.

    Mesut Şişli | 24 Ekim 2008

  2. Eski yeni bileşiminde ve tamamen modern bir konseptle ölçeği abartmayan bir tasarıma yönelmek çok olumlu. Olgunluk dönemi eseri gibi.

    Melek Genli | 16 Aralık 2011


Yorum yazmak için


Tasarım: Snøhetta, DIALOG     Calgary Merkez Kütüphanesi tasarımında, Snøhetta’daki Norveçli-Amerikan ekibi Toronto firması Dialog ile işbirliği içinde her beklentiyi tersine çevirmeye kararlı görünüyordu. Proje, aynı anda cephesiz bir binadır; en basit malzemelerden yapılmış bir yüksek teknoloji harikası; ve aslında bir altyapı parçası olan bir sivil anıt.

Copyright © 2020 All Rights Reserved | Mimdap.org