David Macualay: Mimarî Çizim Sanatı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
David Macualay: Mimarî Çizim Sanatı
Share 6 Aralık 2007

Washington’da bulunan “National Building Museum”, 23 Haziran 2007’den, 21 Ocak 2008’e kadar sürecek olan, “David Macualay: Mimarî Çizim Sanatı” etkinliği gerçekleştiriyor.

Sergi ve atölye çalışmalarından oluşan bu etkinlikle beraber David Macualay’in 1073’te yayımlanan “Katedral” isimli kitabından 30 yıl sonra, mimarî çizimleri nasıl yaptığı ortaya çıkarılıyor. Etkinlikte, özellikle eski binalar üzerine yapılan araştırmalarda çizimin kullanımı, önemli eserlerin eleştirilmesi ve yeniden tasarlanması gibi konular üzerinde duruluyor.

Sergide, Macualay’in 100’ün üzerinde taslağı ve bitmiş çizimi yer alıyor. Bunun yanında, görsel ve işitsel aktiviteler ve bir de küçük kütüphane sergide bulunanlar arasında. Etkinlik kapsamındaki dersleri siz de uygulamak istiyorsanız aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Macualay, etkinlikler içerisinde kimi dersler de veriyor. Bu derslerden bir tanesinin video görüntüleri de, “National Building Museum”un internet sitesinde yayınlanmış. Videoyu izlemek için tıklayınız.
Kaynak: National Building Museum
Çeviri: mimdap

5 Yorum
  1. Çok basit bir anlatımla, çok iyi bir yeniden hatırlamayı gözlerimizin önüne serdiği için Macualay’a teşekkürler. Ne hoş olmuş…

    Kazım Oduncuoğlu | 7 Aralık 2007

  2. çizim harika tutuş düşünce harika 10 10 10 puan

    beyza | 2 Kasım 2008

  3. müthişsiniz ödevimin bitmesindeki en büyük etken…

    efe | 27 Aralık 2011

  4. mimariyi ifade eden dil çizimdir ve bu dil geliştikçe ifade de güçlenecektir.

    Ethem Çalışkan | 6 Aralık 2013

  5. Hşç güzel degil hiç böyle birşey çizdiği ni hatırlamıyorum

    Anonim | 10 Şubat 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org