İSKİ'nin ıslahı sele dönüştü - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İSKİ’nin ıslahı sele dönüştü
Share 16 Ekim 2007

İstanbul’da önceki gün kenti esir alan sağanak yağışlarla birlikte yaşanan can kayıpları ve su baskınları gözleri İSKİ’ye çevirdi. Can kayıplarının, özellikle İSKİ tarafından tamamen ıslah çalışmaları tamamlanarak kentlinin kullanımına açıldığının iddia edildiği Ayamama, Tavukçu, Çinçin ve Alibeyköy Dereleri’nde meydana gelmesi vatandaşları isyan noktasına getirdi. Bilindiği gibi İSKİ Genel Müdürlüğü, kısa süre önce her türlü önlemi aldıklarını ve yağışı beklediklerini ifade eden açıklamasında, olası sağanak yağış sonrasında yaşanabilecek su baskınlarının minimize edildiğini ve derelerde en küçük bir taşmanın olmayacağını iddia etmişti. Bu arada, su baskınlarının olduğu bölgelerde hayatta kalma ve kalan eşyaları kurtarma mücadelesi veren bazı vatandaşlar, İSKİ’nin dere ıslahı ile ilgili çalışmalarının tamamen kandırmacadan ibaret olduğunu iddia ederken, İSKİ’ye yönelik olarak, “4,5 milyar YTL’den fazla para harcanan dere ıslahları ile ilgili çalışmalarda paralar heba mı oldu? Islah çalışmasında projeyi üstlenenlerden hesap sorulmayacak mı?” sorusunu İSKİ’ye sorularını yöneltti. Son yağışların ardından, kent genelinde 4 kişi, su baskınları ve sele kapılma sonucu can vermiş, toplam bin 255 konut ise, sular altında kalarak büyük maddi hasar almıştı.

BİRGÜN’Ü YALANLAMIŞLARDI

Kısa süre önce Birgün tarafından “Islah değil israf başlığı ile verilen ve İstanbul genelinde bulunan derelerin İslahı konusunda yapılan çalışmalarda bir adım bile ilerlenmemesine rağmen, ihaleci ve yüklenici firmalara 4 milyar YTL’den fazla para ödendiği gündeme bomba gibi düşmüştü. Haber üzerine, İSKİ Basın Müşaviriliğince kaleme alınan düzeltme metninde, aralarında Ayamama, Tavukçu ve Çinçin gibi derelerin de bulunduğu tüm derelerde ıslah çalışmalarının tamamlandığı ve haberin gerçeği yansıtmadığı iddia edilerek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu doğrunun üzüntü verici olduğu ileri sürülmüştü.

Kaynak: Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org