Yayalar da artık yolunu ’navigasyon’la bulacak - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Yayalar da artık yolunu ’navigasyon’la bulacak
Share 29 Ekim 2007

Yayalar da artık yolunu ’navigasyon’la bulacak Otomotiv kullanıcıları yanında yayalar için de geliştirilen navigasyon içeriği, yol sormayı ortadan kaldıracak. Infotech, ABD’li Tele Atlas’la işbirliği sonrasında Türkiye’de piyasaya sunacağı InfoNav içeriğiyle yürürken yol bulmak isteyenleri de hedefliyor.

NAVİGASYON içerik üretim şirketi Infotech’in bu alandaki dünya devi Tele Atlas’la yaptığı işbirliği sonrasında piyasaya sunulacak navigasyon çözümleri yol sorma sorununu ortadan kaldıracak. Sadece otomobillere değil, yayalara yönelik uygulamalarla piyasaya sunulacak olan InfoNav içeriğiyle, yayalar da navigasyondan yararlanabilecek. Navigasyon içeriğiyle, cep telefonu operatörleriyle yapılan anlaşmalar sonrasında trafik verileri de anında izlenecek.

YÜRÜYENLER YOL BULACAK: Infotech Genel Müdürü Ali Ufuk Peker, navigasyon haritalarının cep telefonları ve diğer taşınabilir cihazlara yüklenmesiyle yayalar için de pratik hale geldiklerini belirterek, Türkiye pazarına sunacakları çözümlerde yürürken yol bulmak isteyenlere yönelik veri hazırladıkların bildirdi. Üç boyutlu veri üzerinde çalıştıklarını, yürüyenlere yönelik hazırlayacakları haritalarda hangi otobüse ya da vapura binileceğinin de gösterileceğini aktaran Peker, yeni çözümleriyle navigasyon içeriğinin her kesime açılacağını kaydetti.

50 MİLYON DOLARLIK PAZAR: Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın (TTGV) ortaklığıyla yeniden yapılanan navigasyon içerik firması Infotech, dünyanın en büyük iki navigasyon içerik üreticisinden biri olan Amerikan Tele Atlas /_newsimages/4349515.jpgişbirliğiyle Türkiye’de yüzde 90’lık pazar payı hedefliyor. Ali Ufuk Peker, şu anda Türkiye’de navigasyon pazarının büyüklüğünün 50 milyon dolar olduğunu ve iyi içeriğin pazarı büyüteceğini belirterek, Türkiye’de yeni yeni parlayan navigasyon pazarında yüzde 90’lık paya sahip olmayı hedeflediklerini kaydetti. Navigasyon pazarında donanımı olan firmalara destek vermek istediklerini dile getiren Peker, “Navigasyon doğrudan tüketiciye giden bir pazar. Otomotivlerin içinde sistemler var. Artık cep telefonlarında da navigasyon uygulamaları bulunuyor. Navigasyonun, cep telefonlarına girmesi yayalar için de bu haritaların olması gerektiğini gösteriyor” dedi.

Bütün cihazlarda kullanılabilecek

INFOTECH Genel Koordinatörü Ali İhsan Danışman, Infonav çözümlerinin bütün donanımlarla uyumlu olacağını, hafıza kartı ya da indirilebilir versiyonlarıyla bütün cihazlarda kullanılabileceğini belirtti. Navigasyon pazarının ülkelerde çok hızlı gelişim gösterdiğine işaret eden Danışman, Türkiye’de de bu tarz bir gelişimin beklendiğini ifade etti. Danışman, şu öngörülerde bulundu: “Türkiye daha trendin başında. 2007 yılı sonunda navigasyon pazarında canlılık yaşanacak. Bu, dünya geneline de paralel gidecek. İnsanlar navigasyona alışınca onsuz yol bulmak istemiyorlar. Cep telefonlarına da girince, yayaların hayatına da girecek.”

Hayatı kolaylaştıracak

Infotech’in önce harita şirketi olduğunu ve 2000 yılından itibaren navigasyona girdiğini anlatan Peker, harita altlığı olarak Türkiye’de yüzde 90’lık nüfusu, detaylı navigasyon olarak da nüfusun yüzde 50’sini kapsadıklarını anlattı. Peker, navigasyonun getireceği ekonomik yararlara da değinerek, “Doğrudan sokaktaki vatandaşı hedefliyoruz. Tatile gittiğiniz yerlerde nöbetçi eczaneyi çok kolay bulabileceksiniz. Sistem uluslararası standartlara da uyumlu, yurtdışına gidilen bir ülkede de navigasyon üzerinden aranılan mekanlar bulunabilecek. Kullanıcıların doğrudan günlük hayatındaki verimliliği artıracak bir ürün hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: Hürriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org