Taş binalar müze oluyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Taş binalar müze oluyor
Share 3 Ekim 2007

Temelli Belde Belediye Başkanı, “1929’da muhacirlerin kullandığı evler ve o döneme ait kullandıkları eşyalar kurulacak olan müzede sergilenecek” dedi.

POLATLI İlçesi’ne bağlı Temelli Belde Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu, merkezdeki eski taş binaları restore ederek müzeye dönüştürüyor. 1929 yılında Bulgaristan’dan göç ederek Temelli beldesine yerleştirilen muhacirlerin o döneme ait kullandıkları eski eşyaların sergileneceği müze, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini de taşıyacak.

KÜLTÜREL DOKUSUNA KATKI

Var olanları korumak için çalışma başlatan Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu, şunları söyledi: “Belde merkezinde bulunan iki tane binayı restore etmeye başladık. Amacımız beldemizin kuruluş tarihinden itibaren kültürünü yansıtacak unsurları bu müzede sergilemektir. Yeni kuşakların tarihini bilmesi bakımından önem verdiğimiz bu çalışma aynı zamanda beldenin kültürel dokusuna da katkı sağlayacaktır.”

Kaynak: Hürriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org