Buca'ya dev çim meydan - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Buca’ya dev çim meydan
Share 17 Ekim 2007

Sahanın Spor Vadisi’ne taşınmasıyla şehir merkezinin güzelleşeceğini belirten Başkan Şeboy, “Böylece trafik de çok rahatlayacak” dedi

Buca Belediyesi, kısa bir süre sonra tamamlanması planlanan Spor Vadisi’ne taşınacak stadın yerine, büyük bir çim meydan yapmak için hazırlıklara başladı. Çim meydan projesinin yaklaşık 20 dönüm alana yayılacağını belirten Belediye Başkanı Cemil Şeboy, kavşak düzenlemesiyle trafiği de rahatlatacaklarını bildirdi.
Türkiye’de ilk defa insanların çimlerin üzerine rahatça basarak gezinti yapabileceği dev bir meydan yaratacaklarını kaydeden Başkan Şeboy, “Ön proje hazırlıklarını başlattık. Çim meydanı, neredeyse sıfır maliyetle gerçekleştireceğiz. Bu proje, Buca’nın görüntüsünü de modernleştirecek” diye konuştu.

6 bin kişilik

Spor Vadisi’ne inşa edilecek stadın 6 bin seyirci kapasiteli olacağını belirten Başkan Cemil Şeboy, proje hakkında şu bilgileri verdi:
“Buca Stadı’nı meydana çevirerek, zaten çim olan alanı değerlendireceğiz. Eşine rastlanmayan bir çalışma yapacağız. Spor Vadisi’nin yapımı sürüyor. Bu projemize, Devlet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin büyük destek veriyordu. Yapılacak bir anlaşmayla yeni stat, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devredilecek. Şimdiki stat da belediyenin olacak. Bu devir işlemi sonrası şu andaki stat alanı, Çevik Bir Meydanı ile birleştirilecek. Orada yapılacak kavşak çalışmasıyla merkezdeki trafik sıkışıklığına son vereceğiz.”

Zemin kalacak
Şimdiki stadın zeminine hiç dokunmayacaklarını tekrarlayan Başkan Şeboy, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buradaki sulama sistemleri korunacak. Sadece duvarları yıkıp, tribünü kaldırdıktan sonra, bir sinema perdesi ve kafeterya yapacağız. Bu işlerin hepsini, belediye imkanlarıyla yapacağımız için projenin maliyeti neredeyse sıfıra inecek. Etkinlikler için mükemmel bir platform oluşturmuş olacağız. Göreve ilk geldiğimizde, resmi tören yapacağımız bir meydan bile yoktu. Cumhur Asparuk ve Çevik Bir meydanları ile bu eksikliği giderdik. Şimdi ‘Çim Meydan’ projesi ile Buca’ya yeni bir etkinlik alanı kazandırıyoruz.”

Plan değişikliği

Stadın, meydana dönüştürülmesi için gerekli imar plan değişikliğinin Buca Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlandığı bildirildi. Başkan Şeboy, yeni stat bittiğinde, meydanı iki hafta içinde inşa edeceklerini söyledi. Şeboy, insanların hava almasını sağlayacak projelerin devamının geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Yeni Asır


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org