AIA’ dan KAMU ALAN ve BİNALARININ GEÇİCİ SAĞLIK TESİSİNE DÖNÜŞTÜRME ÇAĞRISI… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
AIA’ dan KAMU ALAN ve BİNALARININ GEÇİCİ SAĞLIK TESİSİNE DÖNÜŞTÜRME ÇAĞRISI…
Share 5 Nisan 2020

Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA), koronavirüse karşı mücadeleyi desteklemek amacıyla kamu görevlilerini, sağlık tesisi sahiplerini ve mimarları, binaların geçici sağlık tesislerine uyarlama konusunda bilgilendirmek için yeni bir bilgilendirme başlattı.

 

 

26 Mart’ta AIA’nın web sitesinde, dünyadaki Covid-19 pandemisine karşı mücadeleye katkı olarak AIA, federal, eyalet ve yerel hükümetleri mevcut sağlık binalarını ve artan karantina ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde mevcut binaları uyarlamayı teşvik etmeye çağırdı.

 

 

 

FAIA, AIA 2020 Başkanı Jane Frederick, “Günün şartlarında, sağlık hizmeti sağlayıcılarımıza bu pandeminin ön cephelerinde desteklemek için derin bir ahlaki görev duygusu hisseden mimarlarımızı görüyorum.” dedi.

 

 

“Mimar gruplarımızın binaları artan ihtiyaç  kapasitesine yönelik olarak değerlendirdikçe, binaların doktorlarımız ve hemşirelerimiz için uygun ve güvenli bir şekilde adapte edilmesini sağlayacaklarını umuyoruz.” diye devam etti.

 

 

 

AIA, binaların hasta bakımı için uygunluğunu değerlendirmek üzere AIA üyeleri için hızlı bir şekilde  “Güvenlikli Covid-19 Alanı Değerlendirme Raporu”  geliştirecektir.

 

 

 

AIA ayrıca görev gücünün AIA üyeleri için bir Covid-19 Hızlı Müdahale Güvenliği Alanı Değerlendirme raporu geliştirmesini içereceğini ve raporda binaların, alanların ve diğer bakım ünitelerinin hasta bakımı için uygunluğu ile ilgili hususları da içerecektir.

 

Park alanında sahra hastanesi kurulumu…

 

 

Değerlendirme sağlık tesisi tasarımı, kentsel tasarım, halk sağlığı ve afet yardımı dahil olmak üzere geniş bir uzmanlığa sahip mimarlar tarafından geliştirilecektir.

 

 

 

AIA standartlar, uyum müdürü ve  FAIA, çevre dostu bilim adamı Dr. Molly Scanlon “Covid-19 pandemik halk sağlığı mücadelesi sırasında, çeşitli işlevlere hizmet etmek için binaların uyarlanabilir şekilde yeniden kullanılmasına daha önce benzeri görülmemiş bir ihtiyaç var. Mimarlar ve müttefik tasarım ve inşaat uzmanlarımız, ihtiyaçların uygulanması için fikirler ortaya koymak üzere gelişmiş problem çözme becerilerimizden yararlanacak benzersiz bir konumdalar” diyor.

 

 

 

Dr. Scanlon başkanlığındaki görev gücü, salgını ele almak için kararları bilgilendirmek amacıyla raporunu Nisan ayı başında yayınlamayı planlıyor.

 

 

 

Baystate Health tesislerinin, planlamasının ve tasarımının direktörü olan AIA, ACHA, EDAC, LEED, AIA Sağlık Mimarisi Akademisi Başkanı Kirsten Waltz, “Bu, sağlık tesislerinin yatak artış kapasitesi ihtiyaçlarını karşılamak için zamana karşı bir yarış. Bu görev gücü, bina envanterini hızlı bir şekilde değerlendirmek ve bu kriz için,  en uygun yerleri belirlemek için en iyi uygulamaları bilgilendirmeye açacaktır” dedi.

 

 

 

Waltz ve görev gücünün diğer üyeleri, artan yatak artış talebini karşılamak ve tıbbi tarama, triyaj ve diğer hasta bakımı alanlarını artırmak için hastaneleri ve daha küçük tesisleri değiştirerek sağlık hizmeti sağlayıcılarının ihtiyaçlarına bağlı olarak geçici dönüştürmeyi sağlamaya çalışmaktadır.

 

 

 

ABD Hükümeti, koronavirüs hastalarını tedavi etmek için birçok otel, merkez ve boş binayı geçici sağlık tesislerine dönüştürmüştür.

 

 

Son zamanlarda, iptal edilen Uluslararası Çağdaş Mobilya Fuarı’nın yapılması planlanan New York’taki Javits Merkezi geçici bir hastaneye dönüştürüldü ve Brooklyn Cruise Terminali, 750 yataklı bir hastaneye dönüştürülecek.

 

Mimarlar ayrıca, bir çok ülkede boş binaları sağlık tesislerine dönüştürme çabalarını da gösteriyorlar. “Opposite Ofis”, Berlin’in Brandenburg Havalimanı’nı bir süper hastaneye dönüştürme planlarını açıkladı.

 

 


Carlo Ratti Associati, Italo Rota
ile işbirliği içinde, koronavirüs hastaları için CURA adı verilen hareketli yoğun bakım ünitelerinin tasarımını tanıttı.

 

Kaynak: https://worldarchitecture.org/

2 Yorum
  1. Amerika, büyük nufusu ve risklere açık konumuyla salgında en yoğun zamanları yaşamaya başladı. Amerika sağlık sistemi Türkiye’den beter ve paralı sağlıkta sigortacılar halkı hastalıkla başbaşa bırakıyor. Başkanın açıklamalarına bakarsanız, felaket kaçınılmaz zaten. Face den Amerika’da arkadaşlarım var, böyle parklara sahra hastaneleri kurulmaya başlandığını bildiriyorlar.

    zeki ünver | 5 Nisan 2020

  2. AIA geçici olabilecek hastanelerin ne yönde hazırlanması gerektiğini doğru işaret etmiş.

    ersin kırtaş | 8 Nisan 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org