943 gecekondu yıkıldı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
943 gecekondu yıkıldı
Share 26 Ekim 2007

Küçükçekmece’de kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı başladı.

Küçükçekmece, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) Ayazma’da ortaklaşa yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. aşamasında ilçedeki Tepeüstü’nde mülkiyeti kendilerine ait konutlarda yaşayan yurttaşlarla Küçükçekmece Belediyesi arasında yapılan anlaşma ile yaklaşık 500 yurttaş, Bezirgânbahçe’deki toplu konutlara taşınacak. Proje kapsamında ilk yıkım hafta başında başladı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, projenin Türkiye’nin başarıyla yürütülen tek kentsel dönüşüm projesi olduğunu anımsatarak projeyle bir yandan yurttaşları daha iyi yaşam koşullarına kavuşturmayı diğer yandan da çarpık kentleşmenin önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Yeniay, yıkımların yurttaşlarla anlaşılarak gerçekleştirildiğini, kimsenin burnunun kanamadığına dikkat çekerek “Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci aşamasında da 943 gecekondu yıkılarak hak sahipleri Bezirgânbahçe’deki konutlara yerleştirilmişti” dedi.

Belediye yönetimi ayrıca Bezirgânbahçe Konutlarına taşınan ailelere yönelik ilçe halkının sosyal ve kültürel düzeylerinin gelişimi için Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile ‘okuma-yazma’ kursu düzenliyor.

Kaynak: Cumhuriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org