Riski Başarıyla Yönetmek "Önce İnsan" Yaklaşımı Gerektirir - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Riski Başarıyla Yönetmek “Önce İnsan” Yaklaşımı Gerektirir
Share 3 Nisan 2020

Editör: Donna GlassBrand

 

Kurumsal risk hakkında düşünürken, genellikle kritik bir unsuru – onu yöneten insanları – görmezden geliriz. Yıkıcı teknolojilerin çoğalması nedeniyle, risk yöneticisinin rolü yeni bir anlam kazanmıştır ve yeni beceriler gerektirir. Risk ortamı hızla değişiyor. Şirketlerin risk yönetimini kapsayıcı stratejilerine dahil etme ve doğru insanların bununla başa çıkmalarını sağlama çabalarını yeniden odaklamaları gerekmektedir.

 

Son zamanlarda Deloitte İngiltere anketi, “Yutturmaca Ötesi: Küresel Dijital Risk Araştırması 2019” tarafından vurgulandığı gibi, liderlerin sadece yüzde 19’u ekiplerinin işlerini yapmak için doğru beceri seti ile donatıldığını düşünüyor. İşin değişen ihtiyaçları, kuruluşların ekiplere gerekli becerileri sağlamaya öncelik vermelerini ve güven boşluğunu ortadan kaldırmak için gerekli kültürü inşa etmelerini gerektirir.

 

 

KÜRESEL DİJİTAL RİSK ARAŞTIRMASI 2019, DELOITTE İngiltere

 


Risk Yöneticisinin Gelişimi

 

Bugünün risk yöneticilerinin rolü geçmişten çok farklı. İş ve teknoloji ekipleri entegre olmaya devam ettikçe, risk yöneticisi rolü, kuruluştaki diğerleriyle koordinasyon, işbirliği ve iletişim kurma gibi temel becerilere daha fazla odaklanmaktadır; yeni kasları esnetmeli ve mevcut bakış açılarını genişletmelidirler.

 

 

KÜRESEL DİJİTAL RİSK ARAŞTIRMASI 2019, DELOITTE İngiltere

 

 

Bugün başarılı olmak için kuruluşlar, dijital ürün yaşam döngüsünün tüm yönlerini anlayan bireyler arıyorlar – hem iş hem de teknoloji liderliği tarafından anlaşılan entegre bir risk görüşüne sahip profesyoneller. Dijital risk yöneticisi – bulmak zor olsa da- şirketlerin karşılaştığı sayısız dijital riskle başa çıkmak için giderek daha fazla önem kazanıyor.

 

 

Hem çevik hem de geleneksel olarak kurumsal bir ortamda gelişebilme yeteneği, risk yöneticilerinin, istediğimiz gibi kelebek etkisini kucaklamasını ve becerilerini teknik ve ticari bir karışımla genişletmeye odaklanmasını gerektirir. İleride, risk yöneticilerinin “kanatlarını” genişletmeye devam etmesi gerekecek; çünkü gelişen risk ortamı başarının görünüşünü büyük ölçüde değiştiriyor.

KÜRESEL DİJİTAL RİSK ARAŞTIRMASI 2019, DELOITTE İngiltere

 

 

Beceri Boşluğunu Ele Alma

 

 

Gelişen teknolojilerin ortaya çıkması yeni beceriler gerektirse de, örgütlerin ayak uydurmakta zorlandığı açıktır. Beceri boşluğunu kapamayan kuruluşlar, riski etkin bir şekilde yönetmek için giderek daha fazla mücadele edecek ve bu da yeni teknoloji veya yeni iş modellerini benimseme yeteneklerini sınırlandıracaktır.

 

 

 

Örneğin, Deloitte İngiltere’nin araştırması, yıkıcı teknolojilerin benimsenmesini önlemenin önündeki engellerden biri olarak yetenek eksikliğini vurguladı – bu, yeni teknolojiye duyulan iştah da dahil olmak üzere iş ihtiyaçları ile uyumlu bir yetenek stratejisine sahip olmanın önemini güçlendiriyor. Ek olarak, riski yöneten doğru bireyler olmadan, kuruluş genelinde kör noktalar ortaya çıkabilir. Bu, riski tanımlamak ve yönetmek için gerekli bilgi ve deneyim eksikliğinden veya riski ele alma ve azaltma sorumluluğunu anlamayan bireylere sahip olmaktan kaynaklanabilir.

 

 

Risk duyarlılığı : Neden Önemli?

 

 

Geleceğe başarılı bir şekilde hazırlanmak için, yetenek yatırımını ikiye katlamak, riski yönetmek için bir beyin fırtınası değildir ve kuruluşlar hemen harekete geçebilir. Riske duyarlı bir kültür yerleştirmek, risk yönetimi personelini dijital beceriler uygulamak için eğitmek ve mentorlardan faydalanmak mevcut yetenek havuzlarını yükseltmenin anahtarlarıdır. Kuruluşlar doğru beceri gruplarına sahip personel işe aldıkça, şirketler başarılı stratejiler konusunda tavsiyelerde bulunmak için risk danışmanlarına güveneceklerdir.

Ancak kısa vadeli başarılar için planlama yeterli olmayacaktır. Uzun vadede, şimdi harekete geçebilecek kuruluşlar gelecek yıllarda fayda sağlayacaklar – risk yönetimi yaklaşımlarını basitleştirip günlük faaliyetlere dahil edebilenler başarılı olacak.

Dijital risk yöneticisinin kapsamını genişletmeye ve dijital anlayışlı yeteneklerle dijital bir risk yeteneği oluşturmaya yardımcı olan kuruluşlar, risk fonksiyonu vizyonunu sadece fonksiyon için değil, organizasyon genelinde de sunabileceklerdir. Genel olarak, dijital avantaj yaratma fırsatları, kurumların tam potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacak yeni teknolojilerle desteklenen, gün be gün risk tanımlayan, yöneten ve öngören insanlarda yatmaktadır.

 

 

Donna GlassBrand 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Forbes

1 Yorum
  1. Önce insan tabi. Bizde bazı şeyler üç hafta geçtikten sonra hatırlanıyor. Risk yönetilmiyor, tehlike geldikten sonra çare aranıyor.

    Nevin Uysal | 4 Nisan 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org