Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Restorasyon Programı öğrencileri, İzmir’in Selçuk ilçesi Şirince köyünde mimarlık ve restorasyon uygulamaları konularında uygulamalı ders alıyor.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Şirince Restorasyon Programı Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Bilgin Altınöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 öğretim üyesi, 5 asistan ve 80 öğrenci ile Şirince köyüne, mimarlık uygulamaları ve restorasyon konularında eğitim çalışmaları yapmak üzere geldiklerini belirtti.

Öğrencilerin Şirince’de yapacağı gözlem ve incelemeyle “tarihi çevre özelliklerinin saptanması”, “geleneksel yapım yöntemleri ve ölçüm tekniklerini” öğreneceklerini belirten Altınöz, şöyle dedi:

“Öğrencilerimizin tarihsel geçmişini, olduğu gibi bozulmadan koruyan Şirince’de eğitim alması, incelemesi, buradaki havayı soluması çok önemli bir deneyimdir. Buradan geçmişin tadını alan öğrencilerimiz, kendi dünyaları ile modern teknolojiyi kullanarak oluşturacakları yapılarda, bu mimarinin de özelliklerden yararlanacaklar. Öğrencilerimizin bir kısmı da tarihi mekanların restorasyonuna büyük katkı verecektir.”

Altınöz, lisans, yan dal ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan grubun Selçuk’ta tarihi ören yerlerini de gezeceğini de söyledi.

Kaynak: Hürriyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir