Page not found - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
DOSYA
“Kadınlar mimarlık müfredatında bir anormallik olmaya devam ediyor”
PORTRE
JOAN BAPTIST SUBIRAN
GÖZLEM
Ayaklarımızın Altındaki Gelecek: Toprak-Çimento Tuğlaları ve Sürdürülebilir İnşaata Giden Yol
MİMARLIK DÜNYASINDAN
Melbourne Holokost Müzesi
MİMARLIK GÜNDEMİ
Geçmişin küçük Paris’i terk edilen Çernobil’i andırıyor
MİMARLIK GÜNDEMİ
Hana Kreş
MİMARLIK DÜNYASINDAN
Deniz Feneri
YARIŞMA SONUÇLARI
RIKEN Yamamoto, 2024 Pritzker Mimarlık Ödülü’nü kazandı
GÖZLEM
“Mimarlık şirketinde çalışan mimarların şirket kârına ortak olmaları” modeli üzerine…
MİMARLIK GÜNDEMİ
İngiltere’de sürdürülebilir PHOENIX planına onay…
MİMARLIK GÜNDEMİ
Kalemden Piksele: Dijital Çağda Dijital Çizimi Keşfetmek
YAZI-YORUM
Yeniden İstanbul /Cevahir Efe AKÇELİK
PROJE
Masif Ahşap Bina: TILBURG ÜNİVERSİTESİ Marga Klompé Binası
PROJE
Londra’da “Karakterli Ev”
MİMARLIK GÜNDEMİ
Bulgur Palas’ta 100 yıl sonra açılış
GÜNCEL

  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

GÜNDEM
SACRé-COEUR DE MONTRéAL HASTANESİ

Sacré-Coeur de Montréal Hastanesi’nde yenilikçi ve çağdaş bir atmosfer yaratma hedefi, projenin özüne ilham kaynağı oldu. Université de Montréal’e bağlı hastane, Quebec’in en büyük ultra uzmanlaşmış travma hastanelerinden biridir. Genişleme klinik uygulamaya ek olarak şunları içerir:

DAHA FAZLASI
PROJE
MASİF AHŞAP BİNA: TILBURG ÜNİVERSİTESİ MARGA KLOMPé BİNASI

Tasarım: Powerhouse Company Powerhouse Company, Avrupa’nın ilk masif ahşap akademik binasını tamamladı Hollandalı stüdyo  Powerhouse Company , Hollanda’daki Tilburg Üniversitesi’nde “Avrupa’da tamamen masif ahşaptan inşa edilen ilk üniversite binası” olan Marga Klompé Binasını yarattı .

DAHA FAZLASI
MİMARLIK DÜNYASI
VASAT VİTA OFİS VE REZİDANS

Doğu Dakka’nın bir bölgesi olan Aftabnagar’ın hızla büyüyen kentsel ortamında inşa edilen proje, yerel malzemeleri ve zanaatkarları sürdürülebilir tasarım özelliklerinin bir karışımıyla birleştiren bağlamsal, kültürel bir peyzajın gerçek estetiğini temsil ediyor.

DAHA FAZLASI
YAZI-YORUM
ÇOCUKLAR, YAŞLILAR VE SİYASET / ARİF ATILGAN

  TV’de bir siyasetçi propaganda konuşması yapıyor. Partisini merak bile etmedim. Hepsi aynı çünkü…

DAHA FAZLASI
DOSYA
“KADINLAR MİMARLIK MÜFREDATINDA BİR ANORMALLİK OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Dorte Mandrup , “Ben kadın mimar değilim. Ben mimarım” açıklamasından yedi yıl sonra , cinsiyet temelli listelerin çok yavaş değişen bir sektörün belirtisi olmaya devam ettiğini yazıyor.

DAHA FAZLASI
HABERLER




DAHA FAZLASI
HAFTANIN ETKİNLİĞİ
“İSTANBUL’DA BARINMA HAKKI MÜCADELESİNİN HAFIZASI”
  Geleceğe dair umutlu bir bakışa sahip olmanın giderek zorlaştığı günümüzde farklı siyasal ve tarihsel dönemlerde edinilmiş mücadele deneyimlerinin kuşaklararası aktarıma özen gösteren bir biçimde tartışılmasına bugün hiç olmadığı kadar ihtiyaç var.   Kuşaklararası Buluşmalar devam ediyor: 23 Mart Cumartesi @postaneistanbul’da “İstanbul’da Barınma Hakkı Mücadelesinin Hafızası”nı konuşuyoruz. Konuşmacılar: Bahar Bayhan, Dilan Tekin, Erdoğan Yıldız, Murat […]
DAHA FAZLASI
YARIŞMA
ZİYA TANALI ÖDÜLLERİ ULUSAL ÖĞRENCİ PROJE YARIŞMASI 2024
    “Kıyı” ko...
DAHA FAZLASI
PORTRE
JOAN BAPTIST SUBIRAN
Joan Baptista Subirana i Subirana (Ro...
DAHA FAZLASI
YARIŞMA SONUCU
RIKEN YAMAMOTO, 2024 PRİTZKER MİMARLIK ÖDÜLÜ’NÜ KAZANDI
Editör: Tom Ravenscroft Japon mimar ...
DAHA FAZLASI
YARIŞMA
UIA 2030 AWARD – SECOND CYCLE (PROFESSİONAL)
The International Union of Architects ve UN-Habitat işbirliğinde düzenlenen UIA 2030 Award ikinci dönem başvuruları için son tarih 12 Nisan 2024.
DAHA FAZLASI
YAYIN
KİTLE İLETİŞİM ARACI OLARAK MİMARLIK
  Yazar: Renato De Fusco     ARKETON YAYINCILIK   Renato De Fusco’nun, ünlü çalışması “Kitle İletişim Aracı Olarak Mimarlık” yayımlandı. “Mimarlık Göstergebilimi Üzerine Notlar” altbaşlığını taşıyan kitap, “Biçimi Olmayan İşlev”, “İdeolojik Kriz İçindeki Mimarlık”, “Kitle İletişim Aracı Olarak Mimarlık”, “Kitle Kültüründe Eski ve Yeni”, “Yeni Bir Değerlendirme İçin Ölçütler” ve “Bir Mimarlık Göstergebilimine Doğru” […]
DAHA FAZLASI
GENÇ MİMAR
  Mimarlık, güvenle en telaşlı ana dallardan biri olarak sıralanabilir. %100 zamanınızı ve bağlılığınızı gerektiren bir alandır. Mimarlık okuluna girdiğiniz andan itibaren oldukça zorlu bir yolculuğa çıktığınızın bilincine varmalısınız .
DAHA FAZLASI
İÇ MEKAN
İç mekan tasarımı: AAmp Studio AAmp Studio, The Danforth için mükemmel mahalle restoranını yakalıyor. Yazan: Lauren Gallow
DAHA FAZLASI
SANAT
  Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’nü bu yıl “Epikriz” adlı kitabıyla Gülümser Çankaya kazandı.   Ali Cengizkan, Bahar Gökler, Ahmet Özer, Ferruh Tunç ve İlyas Tunç’tan oluşan seçici kurul, Çankaya’nın yapıtını oybirliğiyle ödüle uygun buldu.     Ödüle gerekçe olarak, şairin “anlatımcı ve imgeci ikilemini ustalıkla aşması, zarif şiirsel kolajlarını kavrayıcı ve bütünlüklü şiirsel gövdelere […]
DAHA FAZLASI
YORUM
MİMARLIK GÜNDEMİ

  Snøhetta “bir ağacın altında oturmak” hissini taklit etmek için kütüphane yaratıyor Lizzie Crook Uluslararası stüdyo Snøhetta , Çin’deki Pekin Şehir Kütüphanesi’ni tamamladı ; ağaç benzeri yüksek sütunlar ve tepe görünümündeki odalarla dolu, cam kaplı bir bina.

DAHA FAZLASI
PROJE

  Ateliers OS ve NAS Architecture, Fransız okulunu ekili avlu etrafında düzenliyor Jon Astbury

DAHA FAZLASI
MİMARLIK DÜNYASINDAN

LightHouse eşsiz bir bölgedeki yamaçta yer almaktadır: Ha Long şehrinin merkezinde 5 yollu kavşak. Evin iki açık köşesinden denizin net manzarası var.

DAHA FAZLASI
MİMARLIK GÜNDEMİ

  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

DAHA FAZLASI
GÖZLEM

  İşçi kaygıları mimari söylemde daha merkezi bir rol oynadığından, çalışanlara ait tasarım firmaları yarım asırlık bir emsal sunuyor Yazan: Timothy A. Schuler

DAHA FAZLASI
YAZI-YORUM

  Bundan 22 yıl önce, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan genel seçimler sonucu, AKP’nin tek başına iktidara gelmesiyle Türkiye’de sosyal, ekonomik, politik ve kültürel anlamda pek çok değişimin yaşandığı bir dönem başlamış oldu.    

DAHA FAZLASI
DOSYA

  Taş Devri 2.0 serimizin bir parçası olarak Steve Webb , yapılı çevrenin düşük karbonlu geçmişini hatırlaması ve çevresel ayak izini etkili bir şekilde ele almak istiyorsa taşı yapısal bir malzeme olarak benimsemesi gerektiğini yazıyor .

DAHA FAZLASI
PORTRE

( Константин Степанович Мельников ) (3 Ağustos 1890, Moskova – 28 Kasım 1974, id.) Rus mimar ve 20. yüzyılın Konstrüktivizmin en büyük figürüydü .

DAHA FAZLASI
HABERLER

  Erzincan İliç’te yaşanan maden faciasının üzerinden bir ay geçti. Toprak altında kalan 9 işçi hâlâ bulunamazken, Madeni işleten Anagold Şirketi’ne verilen ve dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzaladğı ÇED raporu ve kapasite artırım izni ise tartışılmaya devam ediyor. İliç‘te 13 Şubat tarihinde yaşanan maden faciasında 9 işçi toprak altında kaldı. Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma […]

DAHA FAZLASI
PROJE

Surman Weston, Londra’da üç bahçeli “karakterli aile evi” inşa etti Editör: Lizzie Crook Mimarlık stüdyosu Surman Weston’un Londra’nın güneydoğusundaki çevresinden faydalanarak kendi kendine inşa ettiği bir proje olan Peckham House’u, vur-kaç tuğlalarla canlandırılan bloklu bir form tanımlıyor .

DAHA FAZLASI
SÖYLEŞİ

  Winka Dubbeldam’LA RÖPORTAJ   New York firması Archi-Tectonics’in kurucu müdürü ve mimar olarak çalışan Winka Dubbeldam, ödüllü çalışmalarıyla tanınıyor; hibrit sürdürülebilir malzemeler ve akıllı bina sistemlerinin kullanımı kadar zarafeti ve yenilikçi yapılarıyla da tanınıyor. Winka Dubbeldam, yenilikçi araştırma ve tasarım profesyonellerinden oluşan uluslararası bir ağı bir araya getirdiği PennDesign’da Başkan ve Miller Mimarlık Profesörü […]

DAHA FAZLASI
MİMARLIK DÜNYASINDAN

Atelier WOA, Fransa’da uzun ahşap çerçeveli kütüphane oluşturuyor Yazar: Jon Astbury Yerel uygulama Atelier WOA tarafından “kurumsal ve soğuk” kamu binalarına alternatif olarak tasarlanan Fransa’daki  bir multimedya kütüphanesi olan L’échappée’nin iç mekanları büyük ahşap kirişlerle çerçeveleniyor.

DAHA FAZLASI
MİMARLIK GÜNDEMİ

  Cheongna Bölgesi, Kore’nin Incheon şehrinde bulunan, denizden geri kazanılan arazi üzerine kurulmuş küçük bir topluluktur. Bölge evler, açık alanlar ve yamaçlardan oluşuyor ancak araçlara yoğun bir şekilde odaklanılması, insan merkezli bir çevre yaratılmasını zorlaştırıyor. 

DAHA FAZLASI
YARIŞMA SONUÇLARI

  Arjantinli mimar Amancio Williams’ın Casa sobre el Arroyo adlı eserinin restorasyonu, 2024 Dünya Anıtlar Fonu/Knoll Modernizm Ödülü’nü aldı Yazan: María José Gutiérrez Chavez<

DAHA FAZLASI
PROJE

 Tasarım: AGIT STÜDYO Mimarlar tarafından sağlanan metin açıklaması. Site , ana tren istasyonunun yakınında, Yangpyeong’da yer almaktadır. Bu şehir merkezindeki gelişme gelişigüzel ve anlamlı bir kentsel bağlamdan yoksundur.

DAHA FAZLASI
MİMARLIK DÜNYASINDAN

  Melbourne Holokost Müzesi Tarihsel Travmayı Gün Işığı ve Sıcaklıkla Karşılıyor Tasarım: Kerstin Thompson Architecture Editör: Joann Gonchar

DAHA FAZLASI
HABERLER

İnşaat maliyet endeksi yıllık ocakta yıllı bazda yüzde 67,87, aylık bazda yüzde 15,70 arttı.   Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak 2024 dönemine ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi verilerini açıkladı. TÜİK’e göre, inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 67,87 arttı, aylık yüzde 15,70 arttı İnşaat maliyet endeksi, 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 15,70 arttı, bir önceki yılın […]

DAHA FAZLASI
YAZI-YORUM

  Süleyman Boz Mimar, Yazar   Politika sözcüğünün etimolojisi Polis, yani kente dayanır. Yunanca aslında “Devlet yönetme sanatı” olarak kullanılmıştır.

DAHA FAZLASI
PROJE

FCBStudios, tarihi Brighton Dome Mısır Borsası ve Stüdyo Tiyatrosu’nun restorasyonunu tamamladı Yazar: Gerard McGuickin Feilden Clegg Bradley Studios, şehrin tarihi Brighton Dome sanat mekanının bir parçası olan Brighton’ın Grade I listesindeki Corn Exchange ve Grade II listesindeki Studio Theatre’ın restorasyonunu tamamladı.

DAHA FAZLASI
DOSYA

Mimarlık gerçekten de inşa edilmiş bir yapının işlevselliğini sağlamak için çeşitli faktörleri göz önünde bulunduran disiplinler arası bir alandır. Çevresi ve çevresi de dahil olmak üzere bir binanın yerleştirildiği bağlam, tasarım sürecinde çok önemli bir rol oynar. Yerel biyolojik çeşitliliği, komşu yapıları ve iklimi anlamak, mimarların çevreleriyle uyumlu sistemler oluşturmasına ve sürdürülebilirliği teşvik etmesine yardımcı olur. “Çevre” kavramı tüm […]

DAHA FAZLASI
YARIŞMA SONUÇLARI

  Mimari – Ofis binası – İnşa edilmiş Profesyonel Kategori Mimar / Tasarımcı: KENTARO FUJİMOTO

DAHA FAZLASI
MİMARLIK GÜNDEMİ

Denizli Kent Müzesi Açılıyor. Bilindiği gibi bu yapılar, Sanat Okulu  (Şehit Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi)  olarak mimar Selçuk Milar tarafından yapılmıştı.

DAHA FAZLASI
GÖZLEM

  Erzincan İliç’teki Çöpler altın madeninde gerçekleşen katliam emeğin, doğanın, yaşamın kar hırsı karşısında nasıl değersizleştiğini acı şekilde gösterdi.  

DAHA FAZLASI
YARIŞMA SONUÇLARI

  Mimarlık – Ticari – Konsept Profesyonel Kategori   Mimar / Tasarımcı: o mincong Stüdyo: Yijing’in mimari tasarımı Tasarım takımı: Xiao Lijun, Chen Peng, Zhou Lixin, Zen Qingqing Ülke: Çin Shenzhen PinShan 24 saat açık ticari kompleksi, Shenzhen, Pingshan Bölgesi, BYD Yolu’nun kuzey tarafında yer almaktadır. Arazinin güneydoğu köşesi, korunmuş tarihi bir bina olan Shitai atalarının […]

DAHA FAZLASI
SANAT

  Kadınların Göç Hafızası Sergisi ile kadınların sanatsal perspektifinden göç yeniden sorgulanacak   Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı (KEKBMV) tarafından yürütülen “Ötekinin Hafızası” projesi kapsamında gerçekleşen ‘‘Kadınların Göç Hafızası’’ Sergisi 6 Mart – 6 Nisan 2024 tarihleri arasında Depo İstanbul’da ziyaretçilere açık olacak. Ülkelerindeki savaşlardan, otoriter rejimlerin baskılarından veya özgürlüklerinden mahrum edildikleri için […]

DAHA FAZLASI
SEKTÖRDEN

Editör:  Gerard McGuickin HygroShell, form ve yapı elde etmek için ahşabın higroskopik özelliklerinden yararlanır. (Higroskopik bir malzeme, ortamdaki nemi emebilen ve serbest bırakabilen bir malzemedir.) “Kendi kendini inşa eden ahşap yapı sistemi” olarak tanımlanan HygroShell, ahşabın doğal şekil değiştiren doğasına erişmek için gelişmiş hesaplama yöntemlerinden yararlanır. Bu kendi kendini şekillendiren sistem, tek tek kavisli ahşap […]

DAHA FAZLASI
MİMARLIK DÜNYASINDAN

  Güney Tayvan Bilim Parkı içinde yer alan Tarih Öncesi Müzesi, 5.000 yıllık kalıntılarla dolu, tarihi açıdan zengin bir bölgede yer almaktadır. Tasarımı iki ekseni ustaca birleştiriyor: biri kuzey-güney yönünde hizalanmış, antik mezarlık alanlarını andıran siyah bir bazalt blokla geçmişin düzenini simgeliyor. 

DAHA FAZLASI
MİMDAP - GENÇ

  İklim kaygıları, Martin Henn’in büyükbabasının kurduğu firmadaki odak noktasını değiştirmesine neden oldu. Berlin’deki HENN firmasından Martin Henn, mimariyi sera gazı emisyonlarını azaltmak için güçlü bir araç olarak görüyor. Kredi…Jasmin Schuller/Bauverlag

DAHA FAZLASI
İÇ MEKâN

Sam Crawford Architects, Sidney’deki ev tadilatını “bahçe vahası” ile zirveye taşıyor Avustralyalı stüdyo Sam Crawford Architects tarafından yeniden yapılandırılan bir Sidney evi olan Hidden Garden House’da yeşilliklerle çevrili özel bir çatı terası bulunmaktadır.

DAHA FAZLASI
SÖYLEŞİ

The Line (Çizgi)  yüksekliği “biraz aptalca” diyor Peter Cook Editör: Tom Ravenscroft

DAHA FAZLASI
HABERLER

    İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında çalışacakları Bodrum’a, teknik gezi gerçekleştirdi. Bodrum Belediyesi destekleriyle İTÜ Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, yürütücülüğünü Prof. Dr. Gülşen Aytaç ve Doç. Dr. Elif Kutay Karaçor, asistanlığını Araş. Gör. Lâl Dalay ve Araş. Gör. Ezgi Beyen‘in yaptığı bitirme projesi kapsamında dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında çalışacakları Bodrum’a, teknik gezi […]

DAHA FAZLASI
YARIŞMA SONUÇLARI

  Mimar / Tasarımcı: Nuno Ladeiro Stüdyo: Nuno Ladeiro, mimari ve tasarım

DAHA FAZLASI
MİMARLIK GÜNDEMİ

  Pikes Peak Summit Ziyaretçi Merkezi, birinci sınıf bir ziyaretçi deneyimini yeni irtifalara taşıyor Editör: Allie Shiell

DAHA FAZLASI
YARIŞMA SONUÇLARI

Polonyalı-Fransız mimar Iwona Buczkowska, tasarım çalışmalarıyla mimaride kadınların profilini yükselttiği için 2024 Jane Drew Ödülü’nü kazandı . Buczkowska , 1980 yılında kurduğu Atelier Iwona Buczkowska’nın yöneticisidir .

DAHA FAZLASI
HABERLER

  Yaklaşık 100 kişinin öldüğü Hünkâr Apartmanı soruşturmasında YRP Kurucusu Dere hakkında sadece “yurtdışına çıkış yasağı” verildiği anlaşıldı. Dere taksirle ölüme neden olmakla suçlanıyor. Fotoğraf: BirGün İsmail ARI   Deprem felaketinde Maraş’taki Hünkar Apartmanı da yıkıldı. 32 daireli apartmanda yaklaşık 100 yurttaş hayatını kaybetti. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada ise […]

DAHA FAZLASI
YARIŞMA SONUÇLARI

İBB Kültür ve Sanat Odağı Mimari Proje Yarışması Sonuçlandı

DAHA FAZLASI
YARIŞMA SONUÇLARI

Editör: Gerard McGuickin Danimarkalı mimarlık stüdyosu Cobe ve İsveçli multidisipliner stüdyo Yellon, Stockholm’ün eski tarihi gaz fabrikalarının yerine inşa edilecek deniz seviyesinden 110 metre (361 fit) yükselen yeni bir konut kulesi olan “Stadsljus” u tasarlamak için bir yarışma kazandı. İskandinavya’nın en büyük konut geliştiricilerinden biri olan OBOS ve Stockholm Şehri için bir proje olan Stadsljus, Stockholm’ün çoğunlukla düşük […]

DAHA FAZLASI
ÇEVRE

  AKP’nin İBB Başkan adayı Kurum’un “Gündemimizde yok” dediği Kanal İstanbul planından vazgeçilmediği ortaya çıktı. Çevre Bakanlığı’nın deprem dönüşüm planı dahi Kanal İstanbul güzergâhına göre yapılmış. Yaşam savunucuları Kanal İstanbul’a karşı pek çok kez eylem yaptı. (Fotoğraf: Depo Photos) Mustafa KÖMÜŞ AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un “Kanal İstanbul gündemimizde yok” söyleminin gerçek dışı olduğu […]

DAHA FAZLASI
YARIŞMA SONUÇLARI

AN,  11 yıldır her yıl,  En İyi Tasarım Ödüllerimiz aracılığıyla çeşitli kategorilerde olağanüstü yapılı ve inşa edilmemiş mimari projeleri kutluyor . Bu yıl en yüksek başvuruyu aldık.

DAHA FAZLASI
MİMARLIK GÜNDEMİ

  Tasarım: Gabriel Rivera Arquitectos Küratör:  Clara Ott ,   El Picadero, Ekvador’un Cotopaxi eyaletinde, Tanicuchí Bölgesi’nde, And Dağları’nda yer almaktadır.

DAHA FAZLASI
YARIŞMA SONUÇLARI

40 yıllık ortaklığın sıkı çalışması, Lake|Flato kurucuları David Lake ve Ted Flato’nun karşılığını aldı. 2024 /span> kadar genişleyen bir tasarım uygulaması oluşturdular, < /span>.kuş evleri ve hatta adliyelerüniversite binalarına mimarları birlikte çiftlik evleriyle başlayan ve şimdi Texas. AIA Altın Madalyası ödüllendirildi

DAHA FAZLASI
DOĞAL AFET

  Çanakkale’de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremi daha önceden tahmin ettiğini söyleyen Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için “Her an deprem olabilir. Artık hazır olunsun” uyarısında bulunarak deprem beklediği illeri sıraladı. Fotoğraf: DHA Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, deprem beklediği illeri sıralayarak hazır olunması gerektiği uyarısında bulundu.   Amasya’nın […]

DAHA FAZLASI
HABERLER

  İktidara yakın iş insanlarından Orhan Cemal Kalyoncu’un ailesi tarafından kurulan Kozyatağı İnşaat Proje Yatırımları Anonim Şirketi, Kozyatağı’ndaki lüks konut projesi için ilk adımı attı. Şirket alana 10 bloktan oluşan 19 kat inşa edecek. İstanbul’u bekleyen olası bir deprem olmasına ve uzmanların nüfus yoğunluğu hakkında yaptığı uyarılara karşın her geçen gün yeni konut projeleri duyuruluyor. […]

DAHA FAZLASI
GÖZLEM

Ayaklarımızın Altındaki Gelecek: Toprak-Çimento Tuğlaları ve Sürdürülebilir İnşaata Giden Yol Eduardo Souza’nın  Tuğlalar, inşaatı düşünürken kolektif hayal gücünün bir parçasıdır. Bunlar bina inşa etmek için temel, her yerde bulunan, modüler, hafif ve güvenilir malzemelerdir.

DAHA FAZLASI
MİMARLIK GÜNDEMİ

Editör: Lizzie Crook Notre-Dame Katedrali’nin yeniden inşa edilen kulesi , mimar Eugène Viollet-le-Duc tarafından tasarlanan 1859 versiyonuyla aynı tasarımla Paris’te ortaya çıktı .

DAHA FAZLASI
Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org